понеділок, 16 жовтня 2017 р.

"А слава не згасне, а пам'ять - нетлінна..." - патріотичний цикл заходів, приурочений Дню захисника України

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня, працівники нашої бібліотеки організували і провели цикл заходів "А слава незгасне, а пам'ять - нетлінна..." . Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей з 9 по 19 жовтня бібліотекарем Ганною Возняк оформлена розгорнута книжково-ілюстративна виставка 
"Ти воскреснеш, моя Україно, 
в давній величі, славі й красі!"
А тематичні полички:
"Тернисті шляхи української історії", "Українське козацтво. Відгомін віків." розповідають про героїчне минуле та сучасне українського війська, про тернистий шлях нашого багатостражденного народу. Вони присвячені найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності. 

13 жовтня, в переддень Дня захисника України, відбулася патріотична година "А слава не згасне, а пам'ять - нетлінна..." біля Меморіальної стіни пам'яті імені Олексія Дурмасенка. Присутні вшанували наших загиблих бійців хвилиною мовчання, вклонилися Олексію і всім полеглим в боротьбі проти російських окупантів...












Бібліотекар Бутко Тетяна показує відвідувачам інформаційний куточок "Вічна пам'ять героям Голосієва..."присвячений загиблим захисникам, що проживали в нашому районі. 


 О 16-00 годині в Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ" відбулася презентація авторської виставки 
"Квіти - героям!" 
художниці Тетяни Фокіної (м.Біла Церква).






Завідуюча бібліотекою Алла Дубенюк привітала всіх зі святом і представила присутнім гостю - Тетяну Миколаївну Фокінучленкиню Корсунь-Шевченківського літературно-мистецького об'єднання «Янталка» (Черкаська область).
Пані Тетяна закінчила економічний факультет Київського інституту народного господарства ім.Д.С.Коротченка і майже тридцять років працювала за фахом, проте мистецтву приділяла свій вільний час, воно завжди жило у неї в душі, допомагало долати життєві труднощі. Сьогодні художниця має можливість зайнятися винятково улюбленою справою, тому почувається щасливою.
"Щастя, − відзначила Тетяна Фокіна, − коли йдеш по шляху, який тобі визначений Господом, виконуєш Його волю. Якщо дитині щось покладено Небесними силами у колиску, то вона й має цьому присвятити своє життя. Я з двох років уже звідкись знала назви усіх кольорів, хоча цього мене ніхто не вчив".

Активно реалізовувати свій творчий потенціал Тетяна Фокіна розпочала у 1990-х роках. Наразі у її творчому доробку понад 200 живописних творів. Роботи експонувались на персональних та колективних виставках, зберігаються у музеях та приватних колекціях
Серед творів художниці переважає пейзажна лірика. Наразі в бібліотеці налічується 30 робіт автора.











Тетяна Миколаївна малює тепле літо, сонячні зимові дні, яскраву осінь. Небо на пейзажах лагідне та бездонне, немов безмежний океан. Своєю яскравістю вражає густа зелена трава, її неторканий килим. Зелень, якою вкрита земля, відсвічує смарагдовими кольорами і, навіть, з першого погляду зрозуміло, яка вона соковита. Її картини живі, вони огортають глядача сонцем та пахощами природи.
 












Виставка справила на присутніх приємне враження, вона світла, позитивна, зроблена з  Божим талантом та великим професіоналізмом і тому не залишає нікого байдужим! 

Немає коментарів:

Дописати коментар