середу, 27 вересня 2017 р.

Про підтримку та благодійність... - робота з громадською організацією


Ми вже писали (див. пост від 8 вересня 2017 року "Веселкова палітра "кришталевої" Олександри") про те, що в "Материнській світлиці" бібліотеки з успіхом проходить виставка художніх робіт дуже світлої і талановитої юної майстрині із Донецька - Олександри Олійник.
Дівчинка від народження має дуже серйозну хворобу, потребує моральної та матеріальної допомоги. 
Ми, бібліотекарі, робимо все можливе, щоб підтримати її та близьких у складній життєвій ситуації. Протягом вересня активно проводимо екскурсії по бібліотеці для наших давніх та нових користувачів, знайомимо їх з творчістю Сашеньки, розповідаємо про наших друзів із міста Кривий Ріг - Громадську організацію "Творчих інвалідів та інвалідів приватних підприємств "РАЗОМ". Це завдяки їм та організатору і керівнику цієї спільноти Світлані Комаровій ми маємо змогу експонувати роботи людей з обмеженими фізичними можливостями, глибше пізнати їх потреби та ознайомитись з творчим доробком цих людей і таким чином підтримати їх. З пані Світланою ми працюємо вже більше семи років. Вона дуже вболіває за кожного свого підопічного, проводить велику активну роботу для них, шукає спонсорів, підтримує зв'язки з різними благодійними фондами та організаціями. Завдяки їй за цей час ми спільно провели багато корисних творчих проектів для підтримки інвалідів. 
Коли ми ближче дізналися про складну ситуацію з маленькою Олександрою, її біль та проблеми прийняли як свої. Наразі в залі є благодійна скринька,  для допомоги на складну операцію Саші і кожен, хто переглянув її роботи, не залишається байдужим. Ми по телефону познайомились з Галиною Олійник - бабусею, яка замінила Саші маму, стала офіційним опікуном для неї і постійно знаходиться поруч. Пані Галина розповіла, що готуються до операції, яку Саші на днях зроблять у Харкові. 
І, дякуючи соцмережі Фейсбук, ми отримали втішну інформацію:
Сашульку про оперировали в четверг. Пока все нормально

Сашенько, колектив нашої бібліотеки та твої нові друзі (поки що віртуальні!) щиро вболіває за тебе і зичить швидшого одужання! 
**********
19 вересня до бібліотеки завітали 
Зоя Логвиненко та Олександр Александров.
 Звісно, вони також зробили свій внесок.
Дякуємо всім!


26 вересня відбулося робоче засідання жіночого гурту "Голосіївське відлуння" на чолі з Романчук Галиною Василівною. Завідуюча бібліотекою Дубенюк Алла провела для них інформаційну бесіду і ознайомила з творчістю Олександри  Олійник. Щиро дякуємо нашим друзям за внесок до благодійної скриньки!









Бібліотекарі Катерина Трубецька , Ганна Возняк та Тетяна Бутко розповідають відвідувачам про різноманітні експозиції в "Материнській світлиці", зокрема, знайомлять з чудовими виробами Саші Олійник.





Наші юні читачі шлють тобі, Сашенько, свої музичні вітання!
А ще хочемо поділитись цікавим випадком. Приємна несподіванка трапилась біля бібліотеки. Під вікнами ми почули чарівні звуки відомої мелодії із кінофільму "Земля Санникова" - "Есть только миг...". Невідомий музикант-професіонал грав на трубі і ця мелодія просто зачаровувала всіх перехожих. Звісно, ми не змогли не відреагувати. 
Вийшли. Послухали. Сфотографували. Запросили. Познайомились.)))

Виявилось, що в гості до своїх родичів на Корчувате приїхав музикант із Баришівки, керівник народного аматорського оркестру духових інструментів при Баришівському районному Будинку культури - Олег Віталійович Калаорнюк. Він нам розповів про свій колектив, який налічує 10 музикантів. Вони постійно виступають на різних заходах, їздять з концертами по Україні. Гість познайомився з нашою діяльністю, залишився приємно вражений від бібліотеки та літературно-мистецького салону "Грінівська вітальня"! Ми домовились, що і нашим відвідувачам ці музиканти найближчим часом подарують свою творчість!
В стінах нашого закладу пан Олег грав для всіх присутніх різні мелодії. 















***
Згадаємо цю чудову пісню із к/ф "Земля Санникова" (1973) 
у виконанні талановитого актора Олега Даля
Муз. Олександра Зацепіна, слова Леоніда Дербеньова. 
Соло на трубі на початку пісні повністю співпадає з грою музиканта 
Олега Калаорнюка, яку ми і почули під стінами бібліотеки.
 Насолоджуйтесь гарною мелодією, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар