вівторок, 4 липня 2017 р.

В гостях бібліотеки - театр "Срібний острів" з робочим візитом




Несподівана зустріч відбулася в бібліотеці 3 липня 2017 року - до нас завітали друзі і партнери - молоді артисти театру "Срібний острів" під керуванням Людмили Лимар. З пані Людмилою нас об'єднують давні творчі стосунки. 
Лимар Людмила ДмитрівнаКоротка інформація:  
Лимар Людмила Дмитрівна - актриса, режисер. Заслужена артистка УРСР (1982), лауреат державної премії ім. К. Станіславського. Член Спілки театральних діячів України. З 2008 викладає акторську майстерність на кафедрі  театрального мистецтва в НАУ ім. Тараса Шевченка, доцент.
 У 1978 виступила однією з ініціаторів створення Київського театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра, провідною актрисою якого працювала до 2002 р. Водночас в 1997 заснувала власний театр «Сріб­ний острів» (художній керівник), що є її творчою майстернею. Акторська манера Людмили Дмитрівни відрізняється глибоким психологізмом, емоційністю, вмінням проникати у найпотаємніші нюанси життя образу. Режисерська твор­чість базується на поглибленій роботі з акторами, вмінням створювати яскравий акторський ансамбль. 
Від 2002 колектив театру проводить благодійний проект «Срібна дорога до юних сердець», у рамках якого показує вистави для дітей на території України. 
Гастролі театру відбувалися у Словаччині, Австрії, Італії, Великій Британії, Сербії, Йорданії, Єгипті.












Архівні афіші театру:





























Ми познайомились з молодими артистами театру, показали їм наші фонди класичної літератури, архівні матеріали меморіальної кімнати О.Гріна, книжкові виставки. Підбирали літературу, обговорювали подальші плани і спільну роботу. Артисти (6 чол.) записалися до бібліотеки.


































Після гості провели невелику репетицію за твором Жоржа Фейдо "Дамський кравець". 


... В свій час Жорж Фейдо був дуже популярним у Франції. Його відомі водевілі користувалися попитом для театральних майданчиків Парижу. "Дамського кравця" автор написав у 25 років і цей твір приніс йому небувалу 
славу в богемних колах. 
























Людмила Дмитрівна уважно стежила за грою митців, коментувала та "відшліфовувала" їхню акторську майстерність. 



Щасливі та задоволені залишали наші друзі бібліотеку. 










"Вони пішли, але обіцяли повернутися..." (с)




Немає коментарів:

Дописати коментар