понеділок, 10 липня 2017 р.

"Вітаємо ювіляра" - Андрію Дмитруку - 70!


10 липня 2017 року святкує ювілей (70 років) відомий український письменник-фантаст, сценарист, кінодокументаліст - Андрій Всеволодович Дмитрук. Людина енциклопедичних знань, популяризатор наукових відкриттів, дослідник всього цікавого, незвичайного і загадкового. 
Член Національної спілки кінематографістів України та Національної спілки письменників України. Написав понад сотню сценаріїв науково-популярних, документальних і художніх фільмів.
Перша публікація — оповідання «Міраж» (1963). У 1967 році в київському видавництві «Веселка» вийшла його перша книга — збірник коротких оповідань «Велика місія цивілізаторів». Активно публікувався в 1970-1980-х роках, написав кілька десятків оповідань українською та російською мовами. Усього випустив п'ять фантастичних збірок (дві українською та три російською мовами), а також романи "
"Битва богов" (рос.) та "Смертеплаватели" (рос).
1999 року опублікував збірку «Сліди на траві», після - друкувався лише епізодично. У 2016 році вийшла фантастична повість "История сердобольного вампира" (рос). та книга-документ "Мы - дети Днепра" (рос)
Андрій Дмитрук проводить велику суспільно-громадську роботу. Працював оглядачем Українського телебачення, був автором і головним ведучим передачі «Свічадо. Реальність неможливого» (на каналі УТ-1) про загадки і таємниці минулого. Багато років збирає унікальну картотеку, де зібрані тисячі фактів про таємниче і загадкове. Був автором і головним ведучим ще кількох телепрограм Національної телекомпанії України. Зараз — автор та ведучий документальних телефільмів на каналі UA.Перший. З 2006 року — головний редактор журналу «Искатель. Украина»
З лютого 2017 року — президент благодійного фонду ім. Володимира Фролькіса, що підтримує досліди українських вчених в галузі подовження людського життя. Згуртовує навколо себе молодь, розповідає цікаві пригоди своїх подорожей, проводить цікаві зустрічі в бібліотеках. Тривалий час наша бібліотека підтримувала творчі зв'язки з цією талановитою, непересічною людиною. 
В цей день бібліотекар старшого відділу Бутко Т.О. підготувала до дня народження А.Дмитрука перегляд літератури "Вітаємо ювіляра", а завідуюча бібліотекою Дубенюк А.І. провела бесіду для дітей про життя та творчість письменника, мандрівника, наукового журналіста.  






*********************************************************
Пропонуємо вашій увазі архівні фото зустрічей та творчих презентацій, присвячених ювіляру, які відбувалися в нашій бібліотеці з 2011 по 2015 рік.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар