понеділок, 23 березня 2015 р.

Поезія єднає серця


Давно відомо, яка велика сила впливу поезії на почуття людини. Часом чотири рядки талановитого автора можуть замінити сторінку тексту прози.
Звичайно, поезія не може нести в собі такої кількості
цифр, фактів, документів, як публіцистика. 

Однак, поетичне слово
здатне проникати в таємниці людської душі, призиває людину мислити образами, не дає нашій душі зачерствіти. А виразні засоби мови поезії збагачують мовлення людини,
допомагають спілкуванню, розширюють кругозір.
Психологи відзначають, що люди, що звертаються до поезії, м'якше, добріше, емоційніше тих, хто до неї байдужий. Поезія може навіть відкрити
таємниці нашої душі. Сьогодні ми відкриємо віконце у чарівний світ поезії.

21 березня відзначається Всесвітній День поезії.
До цієї дати бібліотекарі підготували ілюстровану книжкову виставку та провели низку голосних читань, поетично-музичних годин для молоді:
"Поезія - це найвеличніша форма, 
в яку може втілитися людська думка."
Альфонс ле Ламартін,
французький поет, історик і політичний діяч

 На виставці представлені книги, поетичні збірники, які протягом десяти років збиралися у фонді як дарунки наших шанувальників бібліотеки.  
Автори, які виступали у бібліотеці 
та проводили  презентації своїх творів: 
Олександр Афонін, Євгенія Більченко, Ігор Жук, Оксана Зубарєва,  Сергій Черепанов, Ніна Бай, Станіслав Шевченко, Тетяна Аїнова, Алла Потапова, Павло Косман, Ігор Дінін, Микола Шошанні, Ганна Чубач, Лідія Новикова, Сергій Скорий
та інші...
Всі ці автори є нашими постійними користувачами, активістами, друзями.
 Окремо виділена зона аудіодисків с записами авторських пісень, бардівські пісні, співана поезія. Ці диски також автори презентували на наших творчих вечорах в літературно-мистецькому салоні "Грінівська вітальня".
В цей день в бібліотеці лунала чарівна мелодія відомих авторів-виконавців: дуету "Простір музики" (Сергій Мороз та Ігор Якубовський ), 
записи Інни Тріфанової, Тетяни Доміловської, Тетяни Богданової та Олександра Супруна (м.Запоріжжя), Лесі Тишковської (м. Париж), Олександра Тарасова, Леоніда Єсаулова, Миколи Шошанні, Ігоря Жука та багатьох інших талановитих авторів, співаків, композиторів.
 На молодшому відділі та в "Материнській світлиці" проходили поетично-музичні години для молодших учнів. Майстер-клас по співу проводив активіст бібліотеки, музикант - Володимир Крамаренко.



Ліза Лапіна - учениця 4-го класу СШ №273 
декламує напам'ять вірші Тараса Шевченка.




Свою творчість дарує молодий поет із Луганського краю (м. Зоринськ)
 Олексій Мартиненко. 
Він організатор поетичного фестивалю "Сила вітру".
Подарував бібліотеці дві одноіменні поетичні збірки.











Діти вибирають книги у фонді.



Немає коментарів:

Дописати коментар