вівторок, 6 березня 2018 р.

"А жінка в світ приходить для любові" - книжкова виставка-огляд

З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей святковий день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія та кохання – пов’язане з жінкою. 
З 5 по 12 березня 2018 року на старшому відділі абонементу бібліотекарем 1-ої категорії Ганною Возняк підготовлена книжкова виставка  
"А жінка в світ приходить для любові!"
Видання, представлені на цій виставці,  розкривають перед читачами плеяду видатних, неповторних і, безперечно, талановитих особистостей - жінок. 
 В усі часи жінка була могутньою рушійною силою, яка надихала чоловіків. Заради неї розпочиналися війни, вершилися долі народів, створювалися шедеври. Образ жінки оспівували митці.

Бібліотекар розповіла юним читачам, що кожного року 8 березня відзначається Міжнародний жіночий день (Міжнародний день прав жінок і миру). Виникло це свято на початку ХХ століття. У багатьох європейських країнах воно святкується з 1911 року як день міжнародної солідарності жінок за свої права. Відомо, що саме 8 березня 1857 року робітниці текстильної промисловості міста Нью-Йорк провели акцію протесту. Вони вимагали скоротити робочий день, підвищити заробітну плату до рівня чоловіків. Із 1977 року це свято відзначається ООН. В Україні воно має статус державного. 

Немає коментарів:

Дописати коментар