понеділок, 19 березня 2018 р.

"У світ захоплень і натхнення мене ти, Книго, проведи!" - інтерактивно-пізнавальний круїз



«У книжковім дивосвіті виростають творчі діти»http://bibliomirok.blogspot.com/2016/03/blog-post_21.html
«У книжковім дивосвіті виростають творчі діти»http://bibliomirok.blogspot.com/2016/03/blog-post_21.html""
«У книжковім дивосвіті виростають творчі діти»http://bibliomirok.blogspot.com/2016/03/blog-post_21.h
«У книжковім дивосвіті виростають творчі діти»http://bibliomirok.blogspot.com/2016/03/blog-post_21.html
"Світ – це книжка і той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку".
 Св. Аугустин
Відкриваючи книги про подорожі, можна не лише перенестись в будь-яку частину світу, а й надихнутись на нові
Картинки по запросу книга ж. верна діти капітана гранта пригоди. 17 березня 2018 року в бібліотеці відбувся  інтерактивно-пізнавальний круїз "На гостини до країни Папуа - Нова Гвінея" із циклу: "У світ захоплень і натхнення мене ти, Книго, проведи!" А надихнула нас на цю подорож книга Жуль Верна "Діти капітана Гранта", яку письменника попросили написати члени Французького географічного товариства, щоб діти краще знали географію. В результаті цей твір став чудовим чтивом не лише для школярів, а і для їхніх батьків. Завдяки цій книзі багато людей полюбили мандри та географію, а ми підготували для дітей цю незвичну подорож у музейній кімнаті Олександра Гріна, де сама атмосфера сприяє пізнанню інших невідомих країн, надихає на нові відкриття. Допомагала провести цей захід вчитель історії ЗСШ № 273 Лавренчук Тетяна Семенівна.
Під час захоплюючої подорожі діти дізнались про цю маловідому і загадкову країну - Папуа - Нова Гвінея. Знаходиться вона в Океанії, дістатися до неї можна тільки літаком, летіти яким потрібно 24 години! Столиця - Порт Морсбі. В цій країні проживає в 6 разів менше людей, чим в Україні - всього 7,5 млн. чол. А населяють її більше тисячі (!) різних племен. Розповідь вчительки супроводжувалась показом слайдів про тваринний і рослинний світ острівної країни. А потім діти сіли в коло і провели літературну вікторину: "Назви книги про подорожі", "Відомі літературні герої-мандрівники". Переможці отримували смаколики.
Всім було весело, цікаво і пізнавально!

1 коментар:

  1. Цікава тема, і нові форми роботи вимальовуються! Пригоди завжди актуальні, особливо під вітрилами бібліотеки №15 для дітей!

    ВідповістиВидалити