суботу, 17 лютого 2018 р.

"Славетні епохи України" - патріотичний захід до дня вшанування Героїв Небесної Сотні

 "Тих, кого вже нема, 
Хто на небо вознісся, 
Ми, схиливши чоло, 
Пом'янемо усіх... "
Вже понад п'ять років наша Бібліотека має тісні творчі педагогічно-виховні партнерські зв'язки з Навчально-науковим центром професійно-технічної освіти Національної Академії педагогічних наук України. Цей заклад знаходиться в нашому мікрорайоні. Розпочав свою освітню діяльність з 1 вересня 1980 року. В ньому проводять професійно-технічне навчання водіїв автотранспортних засобів (категорії "С" і "В") та перепідготовку інструкторів з індивідуального навчання водінню. За період з початку діяльності були підготовлені більше 7000 висококваліфікованих фахівці з робітничих професій та біля 1500 молодших спеціалістів. Як показує зворотній зв'язок з випускниками Центру, переважна більшість з них одразу влаштовується на підприємствах різних форм власності, або мають можливість започаткувати свою власну справу, певна частина випускників продовжує навчання у вищих навчальних закладах. На даний час в ньому здобувають професійну освіту близько 460 видобувачів знань.
14 лютого 2018 року на запрошення партнерів і колег із Центру, при підтримці наших бібліотекарів був проведений патріотичний захід "Славетні епохи України", присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні. Для офіційного проведення завідувач бібліотекою №15 Дубенюк Алла організувала зустріч і запросила Олега Дурмасенко-Гржибовського, батька загиблого героя-кіборга Альоші Дурмасенка. Олег Леонідович - голова громадської організації (ГО) "Славетні епохи України", член правління громадської спілки (ГС) "Ветеранів та учасників АТО, війни, сімей загиблих та померлих міста Києва", художник-дизайнер, підприємець. Давній друг і активіст нашої Бібліотеки №15. Проводить велику патріотично-виховну роботу в бібліотеках та навчальних закладах міста серед молоді та школярів.
 Урочисту частину хвилиною мовчання по загиблим Героям та виконанням Гімну України відкрила заступник директора з навчально-виховної роботи (ННЦ ПТО НАПН України) - Христич Зінаїда Олександрівна.
 З полум'яним словом виступив молодий патріот Андрій Шиян. В свої 23 роки він чотири роки воював на Донбасі, захищаючи нашу землю від російських окупантів. Наразі Андрій активний учасник проекту СЕУ (Славетні епохи України) і розповідає молоді про героїзм сучасних героїв та незламний дух нашої героїчної нації.
Викладачі та видобувачі знань слухали, затамувавши подих...
Цікаву доповідь-лекцію про яскраві героїчні сторінки нашої славної багатовікової історії провів молодий, але досвідчений і перспективний вчений-історик, викладач, аспірант -  
Сергій Ільчишин.
 







Із завершальним словом подяки за такий змістовний і глибокий захід поважним гостям, колегам та співорганізаторам виступила викладач історії Мельник Галина Яремівна, а Христич Зінаїда Олександрівна від імені всього колективу Центру (ННЦ ПТО НАПНУ), заступників директора Ігоря Іваницького, Світлани Баклан вручила пам'ятні подарунки та буклети.
І, як завжди за традицією - фото на згадку.
Колеги-бібліотекарі в холі затишного і сучасного учбового закладу: 
Тетяна Бутко, Катерина Трубецька, Валентина Сушко та Анна Возняк.
*******
Дуже приємно було побачити в соціальній мережі Фейсбук відгук директора Центру (ННЦ ПТО НАПНУ) Гоменюка Дмитра про нашу суспільно-корисну діяльність.
"Такі проекти формують у молоді позитивну чітку громадянську позицію. Молодці!" 

********************
Від імені працівників Бібліотеки №15 висловлюємо щиро подяку дружньому колективу наших партнерів на чолі з директором Гоменюком Дмитром Васильовичем (кандидатом педагогічних наук) за сумлінну працю, високий професіоналізм, глибоку любов до свого покликання та батьківське ставлення до своїх вихованців. Щиро бажаємо всім співробітникам сили і натхнення у здійсненні важливої виховної та патріотичної місії майбутнього покоління!

З повагою та надією на подальшу співпрацю - колектив Бібліотеки №15. 
***************

2 коментарі:

  1. Взаємно щиро вдячні за співпрацю та допомогу в організації та проведенні багатьох спільних виховних заходів для наших вихованців! Сушко В В(бібліотекар ННЦ ПТО НАПН УКРАїНИ)

    ВідповістиВидалити
  2. Надзвичайно цікаві заходи проводить бібліотека. Чудово, що молодь долучається до проведення таких заходів. Для нашого учнівського і педагогічного колективу бібліотека вже стала БІБЛІОТЕКОЮ, що є надзвичайно важливо. Дякуємо за невтомність і креативність.

    ВідповістиВидалити