четвер, 15 лютого 2018 р.

"14 лютого - Міжнародний день дарування книг" - дарунок бібліотеці для малечі

 В Міжнародний день дарування книг, 14 лютого, бібліотека придбала для наших маленьких "чомусиків" корисне і красиве видання - книгу відомої блогерки Тетяни Комлик, яка пише під псевдонімом Татуся Бо «Засиналочки» (вийшла друком у видавництві Vivat). Це збірка віршів та коротеньких казок.
Чудовими творами Татусі Бо зачитуються десятки тисяч людей, адже її тексти завжди піднімають настрій і вселяють надію. Її неповторний стиль став запорукою успіху дитячих книжок, які вона творить для дошкільнят та молодших школярів. «Засиналочки» – найцінніша книжка для усіх турботливих батьків. Адже матусі й татусі так потребують допомоги у надзвичайно важкій справі – укладанні свого невгамовного малюка до ліжечка. Ніжні, добрі вірші та казочки Татусі Бо заколишуть найнепосидючішу дитинку.
Ласкаво просимо в загадковий світ дитячих снів, 
де збуваються найзаповітніші мрії і казки стають реальністю!





****************************
А для дорослих наших користувачів, які цікавляться останніми подіями в світі та новинками науки і техніки, ми хочемо поділитися інформацією "всесвітнього масштабу" - про "СОНЯЧНУ БІБЛІОТЕКУ ІЛОНА МАСКА".
 Власний електромобіль Ілона Маска Tesla Roadster червоного кольору (близько 1250 кг) був запущений 6 лютого 2018 року в космос ракетою Falcon Heavy під трек Девида Боуі. За словами вчених, він наблизиться до планети Марс 8 жовтня 2020 року. Цю машину офіційно внесли в базу даних NASA Horizons.  
Віднині це космічний корабель!
Як повідомляється раніше, мало хто знав про те, що на борту Tesla Ілона Маска був захований крихітний носій, який називається Arch. Цікаво, що розмір даного носія не перевищує розміри звичайної монетки, при цьому інформація на ньому може зберігатися мільйони, а то й мільярди років! Відзначається, що сам носій є не більше, ніж кристалом кварцу, на якому записана інформація.
Винахідники Arch відзначають, що їх дітище здатне зберігати і поширювати накопичені знання людства через простір і час, зраджуючи їх майбутнім поколінням. Також творці відзначають, що Arch - є носієм з тривалим життєвим циклом, мабуть, найдовшою з усіх нині існуючих. Відзначимо, що в даний момент один з таких носіїв подорожує у відкритому космосі всередині електромобіля Ілона Маска зі швидкістю близько 13 тисяч кілометрів на годину. 

 
Сонячна бібліотека буде кружляти навколо Сонця протягом мільярдів років!

Так що, колеги-бібліотекарі, 
дивимось в майбутнє з оптимізмом -
за нами - вічність! ))) 
Космічна Сонячна бібліотека

Немає коментарів:

Дописати коментар