пʼятницю, 7 липня 2017 р.

"Купальське диво: звичаї та традиції" - бесіда біля книжкової виставки

Картинки по запросу івана купала в бібліотеці

Свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це видовищне та колоритне дійство Івана Купала. Святкують його з 6 на 7 липня.
Це час найкоротших ночей і найдовших днів, коли життєві сили природи досягають свого апогею, а за народними повір’ями, трави і квіти набирають найбільшої сили. У цей день Іоан Хреститель освятив воду та прогнав злі сили. Вірили, що вранці разом із першим сонячним променем в оселю зазирає добра доля. 
Про святкування, традиції та різні народні обряди юні читачі дізналися зі спілкування з бібліотекарями 7 липня біля книжкової виставки 
"Купальське диво: звичаї та традиції"
Наша мета - показати красу і неповторність цього поетичного свята природи і популяризувати купальський обряд за допомогою книг.
Кажуть, у ніч на Купала, коли сонце стоїть у самій високості й має незбагнену силу, долю можна привернути на свій бік. Лише єдиного дня, єдиної ночі на рік. Ось чому молодь в усі віки чекає її з таким нетерпінням.






















А потім була екскурсія до "Материнської світлиці", де діти ознайомились з різноманітними дитячими малюнками та колажами, етнографічними матеріалами, виставками рушників, картинами народних митців, глиняними виробами та іншими цікавими експозиціями, які дарують нам наші друзі та шанувальники народних традицій. З великою любов'ю ми зберігаємо і примножуємо найкращі витвори народного мистецтва, постійно проводимо презентації нових робіт як аматорів, так і відомих художників.
***********
  В цей незвичайний, навіть трішки магічний день біля бібліотеки вартував наш постійний живий талісман - кіт Рудик. Він уважно слідкував за відвідувачами, споглядав навкруги, йому навіть діти довіряли книги для тимчасового зберігання. Інколи він дозволяв себе пестити!




Немає коментарів:

Дописати коментар