четвер, 22 червня 2017 р.

"Історія України від Діда Свирида" - презентація новинки



Дорогі друзі! 

Пригадуєте, як в минулому 2016 році (див. тут), ми ознайомили вас на нашому блозі з новинкою в книжковому світі - першим томом "Історія України від Діда Свирида"
Читачі в захваті від цієї книги і з нетерпінням чекали виходу другого тому. Ми тримаємо постійно "руку на пульсі" і ось довгоочікуваний момент наступив!!! 
Наша бібліотека наразі продовжує довгострокове "книжкове полювання" за усіма п'ятьма томами цього незвичайного, захоплюючого видання. Символічно, що саме в міжнародний День захисту дітей ми отримали вже другий том давно очікуваної історії з дарчим автографом від автора.

А головне в цій історії - кошти від продажу книги надходять для потреб армії та наших захисників! "Придбав книгу - допоміг армії!" - ось головна мета цієї патріотичної акції.


Друга книга "Історії України від діда Свирида", (див. Хто такий 
Дід Свирид?що пишеться на вимогу багатьох тисяч читачів відомого facebook - блогера Свирида Опанасовича. Фірмовий стиль автора - суворе дотримання історичної правди, яка, однак, подається у легкій і дотепній формі розповіді сільського дідуся. Змальовані автором історичні події сповнені гумору та тонкої іронії, історичні персонажі живі і жваво між собою спілкуються. То ж, перша книга, видана у 2016 році,  швидко завоювала велику популярність і отримала захоплені відгуки як з боку широкої читацької аудиторії, так і з боку фахівців-істориків. Може бути використано як джерело цікавого історичного матеріалу для учнів та студентів. Друга книга охоплює період XI-XIV століття, від Ярослава Мудрого до битви на Синіх Водах.

На початку літніх канікул, 15 червня 2017 року, відбулася інформаційна година та презентація нового видання для учнів середнього шкільного віку. 
Завідуюча бібліотекою Дубенюк А.І. розповіла про незвичайного віртуального автора - Діда Свирида, про історію виникнення цієї ідеї - створення книги, зачитала уривки з другого тому і порадила дітям ближче пізнати історію рідної України, прочитавши "Історію України від Діда Свирида".


До слова: читачі, які вже встигли прочитати перший том, з нетерпінням чекали виходу другого і наразі вже вишикувалась черга! 
Відгуки людей різні, але зміст єдиний: 
- "Отримав величезне задоволення від цієї книги. У житті ніколи не читав нічого подібного!"
- "Вважаю, що це - зразок того, яким повинен бути шкільний підручник" 
- "Читається легко, на одному диханні, написано правдиво, і немає відчуття, що події вигадані або притягнуті за вуха"
-  "Автор аналізує історичні події критично, і в той же час з позитивом і гумором. Адже наш народ вижив, тому що сміявся!"
- "Я б поставив цей твір в один ряд з «Енеїдою» Івана Котляревського та творами Остапа Вишні"...
Радимо. Рекомендуємо. Наполягаємо:
читайте та отримуйте позитив та задоволення!
Детальніше про книги:

Немає коментарів:

Дописати коментар