четвер, 23 січня 2020 р.

"Спогади про Крим" - Грінівська вітальня в гостях у наших колег


У зв'язку з реконструкцією та ремонтом в нашій бібліотеці №15, літературно-мистецький салон "Грінівська вітальня" тимчасово знаходиться на території ЦРБ ім. М.О. Некрасова.
 15 січня 2020 року в цьому приміщенні відбувся творчий захід "Кіно у бібліотечному просторі: спогади про Крим"У рамках кінолекторію документального фільму "Історія на екрані"  відбувся показ авторських фільмів кінорежисера  Ліни Агаркової, присвячених Дню автономної республіки Крим. Присутні познайомились із режисером, продюсером, лауреатом міжнародних кінофестивалів Ліною Станіславівною Агарковою. Переглянули авторські документальні фільми про Кримські місця - Севастополь, Херсонес; а також про відому династію митців - Шагінян-Цигалів-Поліщук. Пані Ліна розповідала цікаві історії з життя цієї родини, коментувала архівне інтерв'ю з дочкою письменниці Маріетти - художницею Мірель Яківною Шагінян (1918 - 2012).





На заході були присутні легендарний інженер-винахідник, письменник, душенаказник Ніни Грін - Олександр Верхман, художник Жорж Шанаєв, письменник-літератор Сергій Черепанов, музейний працівник Євніка Ліньова, викладачі, студенти, бібліотекарі. Гості та шанувальники таких творчих зустрічей  отримали чудові емоції від спілкування з митцями, від перегляду фільмів, активно обговорювали почуте та побачене на екрані.



 
Щиро дякуємо колегам бібліотеки М.Некрасова, 
організатору та ініціатору зустрічі Зої Логвиненко, 
талановитим гостям 
за знайомство, талант, за збережену пам'ять...

Немає коментарів:

Дописати коментар