вівторок, 21 січня 2020 р.

Новина, на яку ми всі довго чекали...



Є такий відомий вислів: "обіцяного три роки чекають..." Ось нарешті і ми дочекалися нових зрушень. 14 грудня 2019 року у нашій бібліотеці розпочалася реконструкція та повний капітальний ремонт приміщення. У зв'язку з цим ми оперативно і злагоджено підготували все бібліотечне майно, книжкові фонди та цінні речі з трьох бібліотечних музейних кімнат (народознавча кімната "Материнська світлиця"; літературно-меморіальна кімната О.Гріна; Центр творчості "ГГ-Корчуватий - АРТ" імені Олексія Дурмасенка). Ця надзвичайно складна (фізично і морально) робота була проведена в стислі сроки силами працівників нашого закладу та з залученням громади Корчуватого та друзів-партнерів. На початку нового 2020 року в бібліотеці вже повністю встановлені нові вікна навколо всього периметру будівлі (23 вікна!).




На даний час всі речі, кн.фонди та майно вивезено та зберігається у наших колег-бібліотекарів. Основна документація, книжкові фонди, деякі меблі знаходяться на тимчасовому зберіганні в приміщенні Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України. З цим закладом у нас давні дружні стосунки і ми щиро дякуємо керівництву в особі директора Гоменюка Дмитра Васильовича за розуміння і допомогу у вирішенні наших питань. А бібліографічна документація, каталоги, картотеки, піаніно, деякі меблі люб'язно прийняли наші колеги із Бібліотеки ім. Наталії Забіли для дітей та ще й знайшли для нас чудовий кабінет для комфортної роботи з каталогами. Головний символ нашого літературно-мистецького салону "Грінівська вітальня" - корабель з червоними вітрилами, фотоархіви, архів афіш виступів за 2010-2019 роки, різноманітні авторські картини, сувеніри, книги з дарчими автографами, музейні раритетні речі знайшли достойний прихисток в приміщенні ЦРБ ім. Миколи Некрасова. А Меморіальна стіна пам'яті імені Олексія Дурмасенка тимчасово буде знаходитись в Бібліотеці ім. М. Стельмаха на Теремках-1. До речі, 18 січня 2020 року відбулося урочисте відкриття і вшанування пам'яті героїв-захисників, яке організував і провів батько загиблого Олексія Гліб Гржабовський... Наші працівники також були на цьому заході.
 Наразі працівники бібліотеки постійно працюють в різних місцях з фондами, документацією, розбираємо ящики з бібліотечними архівами. Також періодично відвідуємо різноманітні масові заходи, які проводяться в районі або в місті. 
Робота по впорядкуванню книжкових фондів та документації
в приміщенні Центру. 
Дякуємо всім, хто долучився до нашого "стресу"
за підтримку та розуміння! 
Маємо надію на нове сучасне модернізоване приміщення. 
Обіцяють завершити реконструкцію в липні 2020 року. 
Чекаємо з нетерпінням!

4 коментарі:

  1. Чудова новина! Нехай реконструкція завершиться як найшвидше!

    ВідповістиВидалити
  2. Скоріше б зробили...
    Може чимось допомогти?..

    ВідповістиВидалити
  3. Друзі, щиро дякуємо за ваше вболівання і пропозицію допомогти. Наразі в нашому приміщенні активно проводяться ремонтно-будівельні роботи і бібліотекарі працюють в інших локаціях.

    ВідповістиВидалити