середу, 23 січня 2019 р.

"Музична гордість сучасної України" - інформаційна довідка про всесвітньовідомого акордеоніста Ігоря Завадського


"В застенках я окончательно убедился: главное в жизни - это сама жизнь, дружба, борьба, и готовность отдать себя с улыбкой в случае поражения, на растерзание злых сил с верой в Добро! Ведь отобрать могут всё, кроме этой веры, любви и ощущения внутренней свободы. Высшая мудрость: уметь потерять всё и быть готовым начать с нуля..." 
И. Завадский Из книги "Тюремные дневники" 
20 січня святкує свій 53-й день  народження всесвітньовідомий український акордеоніст Ігор Завадський. За традицією, саме в цей день він проводить концерти для всіх шанувальників класичної музики. Наша бібліотека організувала культурний "десант" для своїх друзів, колег і користувачів до Київського будинку актора, щоб долучитися до високого музичного мистецтва, послухати талановитого виконавця і принагідно привітати його зі святом!
Найбільш вражає його людяність, непідробна щирість до своїх глядачів, повна віддача в мистецтві, висока культура спілкування та глибока ерудованість у своїй професії. Цьому музиканту підкорялися найкращі світові концертні зали, він має високі державні нагороди, неперевершений талант, ввійшов в Книгу рекордів Гіннеса і... залишається простим і людяним у спілкуванні. І при цьому не має жодних амбіцій, поверхневого погляду, зневаги чи зверхнього ставлення до оточуючих. В житті його було багато драматичних подій, наклепів, підступних "друзів", а чорна заздрість "колег по цеху" намагалася звести Ігоря не тільки з професійної сцени, але й лишити життя. А він, як Фенікс, достойно вистояв, мужньо витримав усі незгоди, поневіряння, і при цьому не втратив людяності, порядності, віри у справедливість. І тому, саме ці слова із книги Завадського найкраще характеризують Ігоря як Людину, і саме їх ми зробили епіграфом до цього посту. В наш буремний, неспокійний і шалений час, коли на такі прояви людської поведінки є великий дефіцит, Ігорю вдається тримати в полоні свого Таланту (людського та професійного!) все оточення. Тільки доброта, любов, глибока внутрішня повага і вдячність до всіх своїх шанувальників - ось ті чинники, якими керується справжній Митець! 
Як сказав у свій час Томас Карлейль (шотландський письменник, есеїст та історик. Працював у Вікторіанську епоху): "Музика своєю мелодією доводить нас до самого краю вічності і дає нам можливість протягом декількох хвилин осягнути її велич!"
 Ігор Завадський - Ульріке Вернер. 
 Концерт ре минор для скрипки, гобоя і оркестру, Allegro (Бах). 21.01.19
На світлині - Ігор Завадський (ліворуч) та його вірний помічник, друг, арт-директор - Андрій Бригида.
 















 
Творчий здобуток Маестро на електронних носіях: З 2001 по 2019 рр. записані і видані колекційно-подарунковим накладом 14 музичних альбомів (21 СD), а також 3 DVD з концертами Ігоря Завадського з київських залів (Театр оперети, Міжнародний центр культури і мистецтв, Палац «Україна»), ТВ-сюжетами, документальним фільмом про нього «Танго свободи» і кліпом 
на тему Астора П’яццолли «Лібертанго».
 





 









Віртуозно!

М.Римський-Корсаков "Політ шмеля" (із опери "Казка про царя Султана").


Вдячні шанувальники подарували музиканту чудовий витвір кулінарного мистецтва - величезний торт у вигляді акордеону. До речі, по закінченні концерту кожен відвідувач (а нас було близько 200 чоловік в залі!) отримав шматочок цього шедевру!


 Дарунки для наших користувачів бібліотеки від іменинника:

Афіша та книга  
И. Завадский "Тюремные дневники". - К., 2015. - 182 с. 
з дарчими автографами. 
 Це видання - унікальне і захоплююче, читається на одному подиху! Багато наших користувачів її вже прочитали і нові бажаючі з нетерпінням чекають своєї бібліотечної черги.

Рекомендуємо!



































 Для тих, хто цікавиться творчістю видатних українських сучасних виконавців, подаємо довідкову інформацію про музиканта.
 Біографія Ігоря Завадського - виключно творчість і талант, безумовна першість у світі як кращого акордеоніста, широка міжнародна концертна діяльність, власна школа акордеона в Україні і визнання шанувальників. 
(Із сайту.)
Ігор Завадський народився 20 січня 1966 року в місті Інта, Комі АРСР. Заслужений артист України (2000); переможець міжнародних конкурсів у Франції, Італії, Ірландії, Іспанії; володар «Золотої медалі» (Франція); перший український акордеоніст у Книзі рекордів України, як єдиний володар 3-х «Золотих лір» — головних призів міжнародних конкурсів акордеоністів; перший український музикант, що потрапив до Книги рекордів Гіннеса (Канада). 

6 травня 2002 р. — за розвиток високодуховного музичного мистецтва і численні благодійні концерти Блаженнійший митрополит Київський і усієї України Володимир вручає музиканту орден Святого князя Володимира ІІІ ступеня.
25 червня 2003 р. — на Міжнародному фестивалі акордеоністів у Чикаго відбувся своєрідний міні-конкурс між найкращим акордеоністом США Стасом Венглевським (президент Гільдії акордеоністів та вчителів США, колишній громадянин СРСР, який зараз мешкає в Чикаго. Він - улюбленець місцевої публіки) та найкращим представником Європи - Ігорем Завадським. Переможця мали визначати за гучністю аплодисментів глядачів. Кожен грав свій репертуар протягом 20 хвилин. Після виступу Ігоря Завадського зал аплодував стоячи, і президент фестивалю Джоан Саммерс запропонувала йому повернутися на сцену зіграти на біс.
Це була перемога!
 «The best of the best» («Найкращий з найкращих»), - згодом написали про Ігоря Завадського в американській пресі.
Ігор неперевершений майстер-виконавець, талановитий оповідач. Кожен його авторський вечір проходить при наповнених залах, бурхливих оплесках вдячних поціновувачів, нескінченних вигуках: "Браво! Біс!". Три години концерту пролетіли як одна хвилина! Геніальні музичні твори відомих класиків та сучасних композиторів, жартівливі "сюрпризи" від Маестро, цікаві розповіді про митців та їх твори нікого не залишають байдужими! Автор, як справжній маг-чарівник, тримає глядача в полоні своєї віртуозної гри до останнього звуку!


(Світлини зроблені з декількох концертів, тому зали різні, люди різні і одяг різний, але головний герой - незмінний! )))
13 листопада 2018 року - Київський будинок органної музики, концерт "Віват, 13!"
31 листопада 2018 - Будинок актора, концерт "Осінній акорд"
23 грудня 2018 року - Будинок актора, концерт "Мрії збуваються"
20, 21 січня 2019 року - Будинок актора, концерт "Пори року".

Для зацікавлених повідомляємо, що наступний концерт Ігоря Завадського відбудеться в Київському Будинку актора 17 лютого 2019 року о 19-00. Квитки - 50-100 грн. 
Долучайтеся, отримаєте велике задоволення і позитивні емоції!
Класика - вічна, все інше - буденне і швидкоплинне...

Немає коментарів:

Дописати коментар