вівторок, 15 травня 2018 р.

"Сім'я - це слово дороге, у слові цім тепло і ласка!" - година спілкування із циклу "У родинному колі"


З 11 травня в бібліотеці проходять заходи із циклу "У родинному колі", традиційно присвячені Дню Матері (13.05)... День матері — міжнародне свято. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914.
... та Дню сім'ї (15.05). Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Сім’я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!  
До цих дат бібліотекарі підготували книжкові виставки:
"Божественна матусина любов..." (молодший відділ) та 
"Мати - берегиня роду" (старший відділ).













12 травня 2018 року в музейній кімнаті бібліотеки "Материнська світлиця" відбулася година творчого спілкування та культурного дозвілля
 "Сім'я - це слово дороге, 
у слові цім тепло і ласка!".
Говорять, щоб створити красу земну, треба доторкнутися серцем до прекрасного, розкрити таємниці людської душі, зберегти цінності людські, відтворити світ людського буття. Приємно було, що на це свято приїхала до нас родина Кравченків із Бердичева - народна майстриня пані Лариса із своїми дітьми - Андрієм та Інночкою. Для шанувальників народної творчості завідувачка бібліотекою Алла Дубенюк презентувала її виставку
  "Краса, 
що нас оточує".



Лариса Миколаївна розповіла про свої художні задуми, про те, як вона знаходить у природі нове натхнення для своїх робіт, про свою родину, яка її підтримує, заохочує і допомагає. Ця виставка - (53 картини!) вперше в її житті представлена для широкого загалу, тому мисткиня трішки хвилювалася і вболівала, щоб все відбулася добре. А наш вдячний бібліотечний глядач схвально сприйняв і достойно оцінив ці творчі роботи.

Гості пригостили присутніх своїм фірмовим тортом "Бердичів"!
Ми щиро дякуємо цій талановитій і дружній родині Кравченків за надану можливість долучитися до авторських робіт, зроблених у стилі ошибана і відкрити для себе ще одну сторіночку природної краси!
******************** Також до нас завітав відомий київський митець, член Національної спілки художників України, майстер традиційного народного мистецтва – Осташинський Йосип Борисович. Він єдиний у світі автор незвичайного творчого жанру – архітектура в мініатюрі. Його ще величають Головний «сірниковий майстер» світу! Ім’я Йосипа Осташинського у 2009-му році занесене до Книги рекордів України. Без художньої та архітекторської освіти майстер відтворює храми із вражаючою точністю.
Берегиня нашої "Материнської світлиці" - Шишко Лідія Яківна 
 знайомить Йосипа Борисовича 
з мистецькими куточками бібліотеки, створені її власними руками - 
це стилізований селянський тин та українська піч!
Потім відбувся музичний вечір відпочинку "У родинному колі"!



Щасливі та задоволені присутні ще довго 
згадували теплий і цікавий вечір 
"У родинному колі" бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар