четвер, 30 листопада 2017 р.

"Я прийшов, щоб сказати вам правду..." - виїзна бібліотечна акція

29 листопада 2017 року відбувся літературно-музичний захід в СШ №151 мікрорайону Чапаєвка. На запрошення завідувачки бібліотеки сімейного читання Калюжної Любові Леонтіївни та вчительки старших класів Полулях Оксани Олексіївни завідувачка Бібліотекою №15 для дітей Дубенюк Алла Іванівна підготувала змістовну літературну інформацію для учнів 10-11-х класів про життя та творчість відомого поета, актора і музиканта ХХ століття Володимира Висоцького "Я прийшов, щоб сказати вам правду..." . Також надала колегам рідкісні книги та конволюту з архівів бібліотечної музейної кімнати імені Олександра Гріна на цю тему. Розповіла присутнім, що ці раритетні меморіальні документи наша бібліотека збирала протягом десятиріч. Це статті з періодичних видань радянських часів (1960-1990-х років ХХ ст.), "самвидавні" друковані вірші Висоцького, поетичні збірники, фото та аудіоматеріали, платівки, сувенірна продукція, листівки, буклети,  значки. Також Дубенюк А.І. запросила відомого київського барда і музиканта Сергія Бондарчука, який професійно вивчає літературно-музичну спадщину Володимира Семеновича Висоцького і чудово виконує його пісні, залучитися до спільної творчої акції. Сергій постійно виступає у Галереї В.Висоцького, що знаходиться в Києві (метро Контрактова площа по вул. Воздвиженській, 40),  у літературно-мистецькому салоні "Грінівська вітальня" при Бібліотеці №15 на Корчуватому та на інших мистецьких майданчиках.



 На загальному фото зліва направо: зав. бібліотекою сімейного читання Калюжна Любов Леонтіївна, вчитель старших класів Полулях Оксана Олексіївна, колишня директорка цієї школи Каплун Тетяна Миколаївна, шкільний бібліотекар Куріненко Віра Тимофіївна, зав. бібліотекою №15 Дубенюк Алла Іванівна, музикант Бондарчук Сергій.
 Для всіх присутніх цей захід виявився вдалим, пізнавальним і корисним. А ми були приємно вражені гостинністю організаторів. Дякуємо педагогу-методисту Рибак Вікторії Борисівні, яка люб'язно провела для нас екскурсію в шкільному краєзнавчому музеї. Тут з великою любов'ю зібрані експозиції про видатних  людей мікрорайону Чапаївки всіх часів, відомих героїв-захисників, народознавчі матеріали, декоративно-ужиткові вироби самобутніх чапаївських митців. Головний акцент музею зроблено на  патріотично-виховній роботі. Меморіальні експозиції та куточки пам'яті присвячені вшануванню безвинним жертвам Голодомору 1932-1933 роках, загиблим мешканцям у жерновах Другої світової війни, у війні в Афганістані, героям-чорнобильцям, героям Небесної Сотні та захисникам АТО.

Рясною кров'ю полита ця родюча земля... 
Історія цього чудового, мальовничого куточка Києва відображає всю біль і страждання українського народу, його жертви навіки залишаться в людській  пам'яті.
  Сергій Бондарчук залишає свій відгук і автограф у Гостьовій Книзі музею.
Щиро дякуємо за співпрацю нашим друзям, колегам, партнерам!
Завжди раді допомогти.

Немає коментарів:

Дописати коментар