пʼятницю, 19 травня 2017 р.

"Цей подвиг звучить у піснях і легендах сьогодні..." - літературно-музичне привітання ветеранам

16 травня 2017 року в Материнській світлиці, у рамках травневих свят - Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги, відбувся патріотичний захід 
"Цей подвиг звучить у піснях і легендах сьогодні..." 
для наших шановних героїв - ветеранів Другої світової війни. До бібліотеки завітали гості: учні та педагогічний колектив Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України, Рада ветеранів Корчуватого, діти війни, мешканці мікрорайону, колеги. Традиційно, у травні, учні готують концерт та запрошують ветеранів аби привітати їх, поспілкуватися, послухати їхні спогади про воєнні та післявоєнні часи. На цей раз святкова зустріч відбулася в бібліотеці.
На початку заходу завідуюча бібліотекою 
Дубенюк Алла Іванівна
 запропонувала гостям  екскурсію по бібліотеці,  ознайомила їх з  Меморіальною стіною пам'яті імені Олексія Дурмасенка, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни та сьогоднішніх воєнних подій в Україні...
 Розповіла про тісну співпрацю з педагогічним та учнівським колективом Центру та представила  книжкову виставку
"Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні..."










З привітальним словом виступила заступник директора по навчально-виховній роботі ННЦ ПТО НАПН України - 
Христич 
Зінаїда Олександрівна.














Офіційну частину розпочав історик, поет, викладач Центру - 
 Климов Сергій Миколайович,
який дав коротеньку історичну довідку про Перемогу, зупинився, зокрема, на подіях Бабиного Яру, а також прочитав уривок з поеми Твардовського, адже значна частина творів цього поета присвячена Людям Війни.





Потім розпочався концерт. Підтримати учнів групи П-15с прийшли: майстер виробничого навчання Федоренко Валентина Євменівна, бібліотекар Сушко Валентина Василівна



Художній керівник Центру Ольга Розколотько не тільки представила пісенну творчість своїх вихованців, але й сама, як досвідчена бандуристка і вокалістка, виконала декілька пісень. 



 У концерті взяли участь учні Центру: Катерина Пустова – учениця групи П-35с, майбутній секретар керівника, обліковець бухгалтерських даних, яка виконала кілька сольних пісень, зокрема відому «Катюшу», їй підспівував увесь зал. Катерина виступила і в дуеті з Дмитром Пичем, учнем групи П-22, майбутнім слюсарем з ремонту автомобілів, вони виконали пісню «Ти найкращий з людей».





















У концерті виступали: учень групи П-21 Рожнов В’ячеслав та учень групи Т-3 Плотніков Артем, які читали РЕП, присвячений матері, адже нещодавно відмічався День Матері. Присутні з великим задоволенням слухали учнів, декілька разів лунало схвальне «браво!».










На запрошення бібліотеки виступив давній друг - музикант Руслан Іщенко. Подарував шановним гостям низку патріотичних та українських народних пісень. А пісню "Смерека" (слова і музика - Любомир Яким) виконав в дуеті з Аллою Дубенюк. Підспівував весь зал! 
На завершення концертної програми виступила поважна і заслужена людина - народна майстриня Корчуватого, учасник війни, яка в 1947 році відбудовувала Хрещатик, декламатор - Варвара Прокопівна Мацелла. Має 92 роки (!) але постійно в русі, постійно в роботі. Часто їздить на різні фестивалі та конкурси, проводить майстер-класи по виготовленню ляльок з тканини, навчає молодих. До речі, пані Варвара ще й дуже гарний декламатор. Знає напам'ять і читає великі уривки творів українських класиків (Леся Українка, Тарас Шевченко, Ліна Костенко...) та сучасних поетів-гумористів. Найулюбленіший  - Павло Глазовий. Ось і в цей раз вона порадувала виконанням жартівливих віршів, зачитала декілька байок.









Наостанок - трациційне фото.


Півтори години зустрічі пройшли як одна мить! 
Всі задоволені і з хорошим настроєм залишали "Материнську світлицю" бібліотеки, та домовились про подальші 
зустрічі у такому ж форматі.
Щиро дякуємо дорогим нашим ветеранам, 
педагогічному колективу Центру, 
молодим талановитим виконавцям та 
всім-всім , хто долучився!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар