неділю, 14 травня 2017 р.

"Серце на долоні" - поетично-музичний вечір

Так повелося, хтозна і від кого,
Чи в радості, чи в клопоті так само,

Людина завжди згадує про Бога

І майже разом згадує про МАМУ.

Поради треба нам чи допомоги,

Коли земля хитнеться під ногами -

Врятує нас незрима сила Бога,
Спасінням стане нам молитва МАМИ.
Нехай додому всі ведуть дороги,
Овіяні далекими вітрами!
І хай святиться поряд з ім'ям Бога
Єдине в світі світле ім'я МАМИ!

Тетяна Іванчук
13 травня 2017 року в Грінівській вітальні відбувся поетично-музичний вечір "Серце на долоні", присвяченй Міжнародному Дню сім'ї та Дню Матері. Головними героями були відомі київські митці - поетеса, голова правління Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум» - Тетяна Іванчук та музикант, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Руслан Іщенко. 
Гості ознайомились з книжковою виставкою-порадою «Сімейна гармонія – баланс почуттів», на якій представлена література та періодичні видання про відносини в сім’ї, стосунки між батьками і дітьми. Книга – це той найцінніший скарб і основне багатство, яким володіє бібліотека і через які впливає на серця і розум користувачів, нерідко навіть в кардинальний спосіб змінює світогляд людей.
Ось і виступ Тетяни Іванчук додав життєвої енергії в обговорення цієї актуальної теми, привніс гармонії і доповнив цю тематику гарною високою поезією, глибоким змістом, вразив слухачів тонким ліризмом, добрим гумором, дитячою поезією. Пані Тетяна зуміла чудово передати всі грані свого поетичного і душевного таланту. 



Музикант Руслан Іщенко виконав низку відомих сучасних українських та народних та пісень: "Зеленеє жито, зелене...", "Цвіте терен", "Гуцулка Ксеня", "Червона рута", "Ніч яка місячна", а на замовлення користувача бібліотеки Олександра Стигевича була виконана пісня "Черемшина", яку підспівував весь зал. В репертуарі Руслана з'явилися нові пісні, які слухачі сприймали бурхливими оплесками і ми маємо надію, що виконавець і надалі буде розширювати свій пісенний репертуар цікаво обробленими  творами. До речі, на святі була присутня його мама - Тетяна Володимирівна, якій він присвятив виконання української народної пісні "Мамина коса", чим розчулив та зворушив весь зал. 



Виступ голови "Українського клубу" поета Романа Кухарука.




А Сергій Бондарчук,  відомий в колі шанувальників бардівської пісні виконанням творів Володимира Висоцького, виконав низку пісень цього автора, зворушивши зал настільки, що глядачі декілька разів вимагали заспівати "на біс". Зачарував жіночу частину зали щирим "драйвом" та невгамовною енергетикою!




Дует "Острів Лемнос" у складі музикантів Володимира Імярека 
та
Марини Богданової.
До речі, цей дует нещодавно був створений 
у стінах нашої Грінівської вітальні.
Вони виконали світові хіти англійською та  французькою мовами, а деякі твори звучали в перекладі українською.


 «Величне і прекрасне слово Мати! Від неї все на світі! Навіть світ…»

З теплим словом присвяти для Мами виступила поетеса із Донецька, яка поживає в Києві - Анна Омельченко. Закінчила аспірантуру, працює в Києві методистом-організатором культурно-просвітницьких заходів. До нас завітала вперше. Презентувала нову книгу вибраних поезій "Душевна скарбниця". Це гарне видання місяць тому вийшло з друку, має 118 авторських віршів про любов, про Матір, рідну землю та Україну. Анна Миколаївна - жінка складної долі. Змалку виховувалась в дитячому будинку, мріяла, щоб у неї була Мама, але доля, на жаль, не дала їй таку можливість... Тому для пані Анни слово МАМА - має особливий, священний смисл. Всю свою жіночу любов, бажання мати повноцінну сім'ю вона вклала в своїх дітей. Нещодавно поховала чоловіка, вдова, мала п'ятеро діточок (трьох дорослих донечок та двох синів-близнюків, але один з них помер). Сама виховала достойних дітей, але не втратила оптимізму, віри в людей та в життя. Має хист до музики, грає на гітарі, співає і, головне, що в усьому її підтримують рідні діти. 



























Улюбленці публіки - постійні шанувальники наших зібрань - 
сімейний дует "Отрада" (Анатолій Корж 
та 
Наталія Кокарєва)


Анатолій Горовий
київський поет, вперше завітав до нас на свято.

  
Молода, але вже відома київська  поетеса, бандуристка - Юлія Григорук подарувала шанувальникам авторські поетичні новинки.
Олег Максименко - постійний користувач бібліотеки, поет, ознайомив публіку зі своїми новими творами.






Сергій Бондарчук та Марина Богданова.


Знайомство та спілкування по закінченні свята.
Молода співачка Марина Богданова та музикант, поет Василь Мошуренко.











Немає коментарів:

Дописати коментар