суботу, 8 квітня 2017 р.

"День відкритих сердець" - благодійна краєзнавчо-патріотична акція

У рамках Міжнародного дня дитячої книги 
5 квітня 2017 року відбулася краєзнавчо-патріотична акція 
"День відкритих сердець"
Захід був проведений за підтримкою наших колег та партнерів:
- бібліотекою сімейного читання (с. Чапаєвка);
- СШ №151 (с. Чапаєвка);
- представниками Голосіївського Червоного Хреста.
Готувалися до цієї акції заздалегідь. До зав.бібліотекою сімейного читання Калюжної Любові звернулася вчителька перших класів СШ №151 Бондаренко Оксана Анатоліївна з проханням посприяти та провести спільну пізнавальну екскурсію до Бібліотеки №15 на Корчуватому. Ми з радістю відгукнулися на цю ідею і залучили наших партнерів - голову Голосіївського Червоного Хреста Сульженка Ігоря Вікторовича приєднатися і допомогти створити свято для першокласників.
В назначений день ми на зупинці зустрічали наших маленьких гостей, які вперше приїхали з Чапаєвки на екскурсію. 


Учні 1-го класу на чолі з вчителькою, бібліотекарем та батьками (всього 26 чол.) почали своє знайомство з Корчуватим у парку відпочинку "Диск", де в 2014 році був встановлений пам'ятний знак на честь Героїв Небесної СотніПрисутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв, учні поклали квіти...
































Далі продовжили знайомство з місцевістю...












Погода в цей день була напрочуд теплою і сонячною, і всі насолоджувались  приємною пізнавальною прогулянкою! Завідуюча бібліотекою №15 Дубенюк Алла знайомила гостей з мікрорайоном, розповідала про історію Корчуватого та його мешканців. Родзинкою цього мальовничого куточку Голосіївського району є пляж "Галерний". Влітку сюди приїжджають відпочити з різних куточків Києва. В народі це місце жартівливо називають "ЮБК" - "южный берег Корчеватого".





Через півгодини краєзнавчої подорожі ми дісталися пункту призначення! 
Нас радо зустрічає бібліотека для дітей!









 В першу чергу гості відвідали Центр творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ", вклонилися Герою-кіборгу біля Меморіальної стіни пам'яті і поклали квіти.


Знайомство з бібліотекою продовжилось на молодшому відділі.
 Дітям було все цікаво, вони постійно задавали різні питання, ділилися своїми враженнями і знайомились з виставками книжок, картин, дитячих творчих робіт. Колектив бібліотеки добре підготувався до спілкування з такими шановними гостями. 



Бібліотекарі Синявська Алла та Гейко Олена провели захоплюючу подорож по книжковим поличкам, розповіли учням про те, як зберігаються і де "живуть книжки",  показали "Книжкове місто" і звернули увагу на яскраві новинки літератури. 


А далі на всіх присутніх чекав приємний сюрприз!
"За хвилину, через мить привітав всіх... Айболить!"
Роль відомого "чуковського" героя, колоритного лікаря, який всім допомагає і завжди приходить до нужденних, блискуче виконав голова Голосіївського Червоного Хреста - Ігор Сульженко. А допомагали йому помічники-волонтерами. У своєму привітальному слові Ігор Вікторович розповів дітям про діяльність Міжнародного Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.
Пояснив, що це - міжнародний гуманітарний рух, в якому беруть участь близько 97 мільйонів добровольців в усьому світі. Метою діяльності є захист людського життя та здоров'я, запобігання людським стражданням та їх полегшення, незалежно від раси, релігійних та політичних поглядів. 
Наостанок вручив дітям пам'ятні подарунки - смаколики і розмальовки!
























Чарівні помічниці наших партнерів!
З великою користю і щирим задоволенням ми провели цей захід. Головне, діти зрозуміли, що таке дитяча бібліотека, які послуги надає, чому вони повинні  "дружити " з бібліотекою.
Ми раді були такому щирому і злагодженому спілкуванню! 
Дякуємо:
Любові Калюжній за активну участь, підтримку, взаємодопомогу!
Вчителю Бондаренко Оксані Анатоліївні за любов до дітей, вболівання і за сміливість не боятися ризиків!
Особиста подяка Голосіївському Червоному Хресту, за щире серце, енергійність та оперативність, людяність та гуманізм!
Ігорю Сульженко, Івану Павлишину та їх колегам!
Ну і звичайно ж, нашому фотографу, архівісту - Миколі Шошанні!
Результатом всі задоволені!
********************************************************************************************************************************

Відгук в соцмережі Фейсбук:

***
5 квітня 2017 року. Проведення Свята "День книги" та "Всесвітній День здоров'я", бібліотекою №15 Голосіївського р-ну " Гринівська Вітальня" та Голосіївським Червоним Хрестом, для школяриків нашого р-ну, з екскурсією, чудовим настроєм, гарним спілкуванням та подарунками для діток. Щиро дякую колективу бібліотеки за плідну співпрацю та допомогу в проведенні місячника Червоного Хреста України. З повагою Голова Голосіївського Червоного Хреста Сульженко Ігор.



Немає коментарів:

Дописати коментар