неділю, 12 березня 2017 р.

"Доброволець України - слава, гордість, міць країни" - патріотичний захід

Напередодні Дня українського добровольця (який в цьому році відзначатиметься вперше 14 березня) в бібліотеці №15, в Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ" 11 березня відбувся патріотичний захід, присвячений цій даті -"Доброволець України - слава, гордість, міць країни" .
На свято завітали бійці-добровольці з Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО Голосіївського району, громадські діячі, творча інтелігенція, представники ЦБС, поети та музиканти. Завідуюча бібліотекою Дубенюк Алла розпочала зустріч хвилиною мовчання. Розповіла присутнім, що День українського добровольця встановлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. Далі з промовою виступив Гліб Гржабовський (батько загиблого героя Олексія Дурмасенка), член правління та керівник блоку пам'яті та патріотизму "Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО Голосіївського району" та Анатолій Болотін - голова цієї організації, доброволець, громадський діяч. Вони вручили пам'ятну відзнаку "Народний захисник" патріоту, відомому музиканту Яну Апрілю.




Голова Громадської організації "Українська ініціатива", науковець Юрій Косенко
виступив з короткою промовою, у якій наголосив на важливості розбудови свідомого громадянського суспільства для перемоги України та становлення успішної Української Держави.
Жорж Шанаєв  - активіст, громадський діяч, художник - виконав власні пісні, присвячені героям. Присутніх вразила його балада, написана кіборгу Олексію Дурмасенко.
Голова громадської організації "Голосіївська родина" Андрій Дащенко запропонував проект Меморандуму для співпраці з бібліотеками Голосіївської ЦБС. Предметом даного документу є консолідація зусиль для всебічної допомоги малозахищеним верствам населення, проведення спільних заходів та консультацій. 




Добровольці, представники Київської міської спілки Ветеранів та учасників АТО Голосіївського району: Ервін Гусейнов, Вячеслав Рибачук, Андрій Крохмаль.
На заході також був очільник Голосіївського Червоного Хреста  
Ігор Сульженко.
Бібліотекарі передали книги українських видавництв та авторів для передачі в зону АТО 
 Болотіну Анатолію Івановичу. 

Після офіційної частини відбувся концерт відомих авторів-виконавців та музикантів 
Яна Апріля (Київ) 
та 
Олесі Чайки (Дніпро).
Патріотичні пісні, полум'яна авторська поезія у виконанні цих яскравих, талановитих митців нікого не залишила байдужими.


Були присутні колеги ЦБС Голосіївського району: 
Микола Плужник, Ніна Локоть, 
Любов Калюжна , Галина Борисенко.







Душевна, по-домашньому затишна атмосфера, взаєморозуміння і пошана до всіх захисників патріотів - це те, що єднає, підтримує, надає віру в нашу спільну перемогу!
Низький уклін вам, дорогі наші захисники, добровольці, патріоти.
Слава Героям!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар