вівторок, 24 січня 2017 р.

"...і прийшли до нас три празники в гості!" - театралізоване свято


"Третій празник гостем 
в кожнім домі-хаті – 
І немає нашій радості кінця.
Ой, радуйся, земле, 
свято Водосвяття
Звеселяє наші душі і серця!"
Одна з найвідоміших українських коляд починається словами: «Добрий вечір тобі, пане господарю…». Вона не тільки сповіщає йому в піднесених, мажорних тонах про прихід «трьох празників в гості», але й розкриває їх зміст. З цими трьома святами пов’язані всі наші приємні клопоти й турботи протягом трьох тижнів січня, котрі разом з вітанням «Христос рождається!», «Христос ся рождає!» – «Славімо Його!», «Славіте Його!» закінчуються в часі на свято Стрітення Господнього в середині лютого. Так ведеться здавна і так триватиме далі, залишаючись наступним поколінням як найурочистіше, найсвітліше, найвеличніше дійство, що викликає в серцях українців радість, подив і захоплення.
21 січня до "Материнської світлиці"  бібліотеки завітали наші друзі - народний гурт "Голосіївське відлунння" 
(керівник - Лідія Глухівська)
зі словами привітання та поздоровлення нашій корчуватській громаді та бібліотечній спільноті. Дев'ять жінок-артистів створили справжнє театралізоване дійство під назвою:
"...і прийшли до нас три празники в гості!".
Цей колектив виступає в нас вже вдруге. Нашим глядачам він дуже сподобався, тому що артисти серйозно готуються до кожного виступу, розробляють цікавий тематичний сценарій, продумують кожний епізод. На цей раз вони подарували нам насичене театралізовано-пісенне дійство з цілим мішком смачних святкових дарунків. Лунали обрядові пісні та вірші, звучала жартівливі байки.




Декламатор - Галина Романчук знає, як діє запальне українське слово!


Свято вдалося на славу! 
Дякуємо нашим шановним артистам гурту "Голосіївське відлуння" 
за насолоду народних традицій, 
за влучне і дотепне слово, за колядки та щедрівки 
та подаровану радість спілкування!

Немає коментарів:

Дописати коментар