четвер, 1 вересня 2016 р.

«До побачення, сонячне літо, нам до школи збиратися час!»

Ось і добігло кінця тепле сонячне літо, а з ним - улюблена пора дітлахів - такі швидкоплинні літні канікули! Канікули з бібліотекою – це канікули з веселими іграми, забавами, пригодами та …книжковими дивами.
Для корисного і веселого відпочинку для дітей бібліотека організувала і проводила цикл різноманітних пізнавальних та дозвіллєвих заходів"Граємось та читаємо!".
Головний бібліотекар Синявська Алла Іванівна була ідейним натхненником та ініціатором в організації дітей молодшого шкільного віку. Вона залучала дітей до активної творчої діяльності, проводила з ними інтелектуальні літературні вікторини, конкурси, майстер-класи, у ігровій формі спонукала дітей до читання.
...Навколо нашої бібліотеки росте багато фруктових дерев. Але переважають вишні. Це є наш сад. Пригадався вірш Лесі Українки "Вишеньки"
На початку червня, досхочу посмакувавши вишнями, вона з дітьми вирішила створити "фруктову" аплікацію. Тож і назвали свою роботу рядками з твору славетної поетеси:
"Поблискують черешеньки,
Червонії, спілі.
Чого ж бо ви так високо
Виросли на гіллі!"
Творча робота надихнула на перечитування творів Л. Українки. А після колективного читання дітей захопили незвичайні конкурси та цікаві вікторини: «Забави для кмітливих», творчий конкурс «Світ-казку будує мрія моя!», літературно-екологічний марафон "В Червону книгу ми занесли світ неповторний і чудесний", із цікавістю відкривали для себе "Таємниці планети Земля". Читайлики з легкістю пройшли всі випробування і на власному досвіді переконалися, що вітаміни допомагають нам бути сильними та винахідливими.

Весело, цікаво та, як завжди, із користю ми мандруємо сторінками книжок, дитячих журналів, приймаємо участь у вікторинах та конкурсах. І подорожувати не завжди легко та просто. Завдання та запитання бувають такими оригінальними та інколи несподіваними – є над чим задуматись! Завдяки нашим заходам та екскурсіям діти переконалися, що в бібліотеці можна змістовно відпочити, розважитися та набути нові корисні знання.
 






 


Активні читачі літнього періоду:
Пилипенко Діана, Згурська Юлія, Савісько Ірина, Репінський Євген, Остапчук Богдан, Булуй Аліна, Маркелов Антон, Костюченко Ваня, Косцова Аня.



Провідний бібліограф Гейко Олена Петрівна знайомить наймолодшого "чомусика" Тимофійчика з членом нашого бібліотечного колективу - "книжковим охоронником" Рудиком!
Він також любить читати, але найбільш за все подобається Рудику... спати на дитячих книжках.










У серпні місяці весь український народ відзначав ювілей України - День Незалежності. Бібліотекарі розповідали дітям про цю історичну подію, проводили години пам'яті, влаштовували святкові флешмоби для колег і користувачів, творчі зустрічі з талановитими особистостями.






























На гостини завітали наші колеги-бібліотекарі із Бібліотеки імені К.Симонова Дніпровської ЦБС м. Києва 
Людмила Лапаєва та
Алла Львова.













А також - завідуючі бібліотек Голосіївської ЦБС - 
Любов Калюжна та Галина Борисенко.











Звичайні щоденнні літні будні!



Ось чому ми, бібліотекарі, все більшого значення придаємо дозвіллевій функції наших закладів. Особливо під час канікул. Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним.

Немає коментарів:

Дописати коментар