вівторок, 2 серпня 2016 р.

«Не вмре поезія – не згине сила духу»" - літературний калейдоскоп, приурочений життю та творчості І. Франка




Іван Франко... 
Його називають генієм української нації. Він - розум і серце українського народу. Вогонь в одежі Слова. Невтомний Каменяр. Титан праці. Вічний революціонер. Гігант людської думки. Український Мойсей. Співець свободи. Безсмертний син безсмертного народу. Вічно живий. Наша гордість і слава.
Ми навели 12 крилатих висловів, якими наш народ висловив щире захоплення своїм великим сином і цим увіковічив його в віках. Жоден з інших українських письменників, крім Тараса Шевченка, не піднісся на такі осяйні вершини всенародної шани. З нагоди відзначення у 2016 році 160-річчя від дня народження і 100-річчя від дня смерті величного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, враховуючи значний внесок у розвиток української державності та культури, з метою гідного вшанування великого сина українського народу — 2016 рік проголошено ювілейним роком Івана Франка. 


29 липня у рамках бібліотечного обміну досвідом та книжковими фондами спільно з завідуючою Бібліотеки "Чапаєвка" сімейного читання Калюжною Любов Леонтіївною було проведено літературну годину із циклу "Життя як спалах", приурочену ювілейним датам видатного поета. Також підібрано літературу з даної теми для користувачів бібліотеки "Чапаєвка" (всього - 6 книг через внутрішньосистемний обмін - ВСО ).





Юні користувачі слухали бесіду біля книжкової розгорнутої виставки, обмінювались своїми враженнями від поезії Каменяра, читали вірші...

"Несе Франко нащадкам хліб щоденний, 
несе у серці вистражданий вірш…"




Немає коментарів:

Дописати коментар