середу, 22 липня 2015 р.

"Будьмо знайомі в книжковому домі!"


 Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять, поповнення витрачених сил, відновлення здоров’я. 
Літні канікули дають дітям безліч вільного часу для відпочинку і розвитку. 
Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання.

21 липня у гості до бібліотеки завітала відома 
київська поетеса, піснярка, член Спілки журналістів України - 
Ніна Бай.
Автор завжди бажаний гість в нашій бібліотеці. Вона поспілкувалася з юними користувачами, розказала їм про свою творчість. Подарувала бібліотеці підбірку прозових та поетичних книг.
В творчому доробку Ніни Бай сім книг. Вийшли в світ дві поетичні збірки — «Я-українка» і «У моєму серці квітне Україна», а також прозові твори: «Серед українців Америки», «Живу, Вкраїно, я Тобою», «Доля українки» (видана українською і німецькою мовами), «Українка, збережена Господом». Книга «Приятелі дітей» чекає виходу в світ. Нарис Ніни Іванівни «Черешневий цвіт його мелодій» надруковано в книзі спогадів про народного артиста України Анатолія Горчинського «Люблю - і все». Ніна Бай має аудіокасету «Я — українка» та компакт-диск «Моїй коханій Україні»
Вірш «У моєму серці квітне Україна» перекладено німецькою мовою Іриною Качанюк-Спєх (Мюнхен) і увійшов до її книги «Безмежнеє поле. Українська поезія у переспіві німецькою мовою». Завдяки композитору Степану Спєху цей вірш став піснею, яку надруковано у великій книзі «Композиції» (Нью-Йорк — Мюнхен — Львів). Декілька пісень Ніни Бай входять до збірки пісень народного артиста України Анатолія Горчинського «Росте черешня в мами на городі», до книги «Співана поезія Зої Слободян», до книги пісень «З любов’ю»... 
         Ніна Бай проводила презентації своїх книг і робила творчі вечори у Будинку письменника, у Будинку Збройних сил України, в нашій бібліотеці в літературно-художньому салоні "Грінівська вітальня". 
 Пісні поетеси Ніни Бай звучать на радіо, фестивалях і концертах у виконанні відомих українських артистів: Анатолія Горчинського, Катерини Василенко, Євгенії Крикун, Богдана Сташківа, В’ячеслава Корепанова, Людмили і Олександра Бурміцьких, Тетяни Оленєвої-Стаматі, Світлани Сорочинської, Ігоря Вовчака, Наталії Бучель, Оксани Мулярчук... 
У конкурсі «Крок до зірок» з піснею «Розкажи, розкажи мені, вітре» (слова Ніни Бай, музика О. Бурміцького) вибороли грант юні виконавиці Світлана та Зоряна Монастирські. Також Ніна Бай була гостею передач на українському радіо і телебаченні в Києві, на радіо в Чикаго, Детройті, Торонто, Сіднеї.






Книга відомої письменниці, члена Союзу журналістів України Ніни Бай «Українка, збережена Господом» — це хроніка життя глибоко віруючої, мужньої, сильної духом жінки родом зі степової України.


А це видання -
"В моєму серці квітне Україна"
творчий дарунок поетеси 
до 10-ї річниці незалежності нашої держави. 


"Доля українки".

В книзі йдеться про нелегке довоєнне дитинство пані Тетяни Ігнатовської-Ніч, страждання її родини, про біль розлуки головної героїні твору з отчим краєм та її непросте життя за межами України.



На фестивалі ім. Марії Конопницької в Пшедбожі (Польща) пані Ніна здобула перемогу за переклад з ліричного циклу польської письменниці «До жінки».
Вона є членкинею Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги, а також — Жіночого клубу «Волинянка».


Ми дуже вдячні Ніні Іванівні Бай за щирість почуттів, чудову лірику, 
дарунок та влучне поетичне слово, яке бентежить, возвеличує, надихає на любов до України, до рідного краю, до людей і всього сущого.
Наостанок ми пригостили гостю кавою з тортиком!






Немає коментарів:

Дописати коментар