середу, 4 жовтня 2017 р.

"Квіти героям!" - патріотично-мистецький захід

 30 вересня 2017 року в Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ" відбувся  патріотично-мистецький захід, приурочений захисникам України. Урочисте зібрання відкрила завідувачка бібліотекою Дубенюк Алла хвилиною мовчання в пам'ять по загиблим героям, які боронили землю нашої держави від російської агресії. Постійний учасник всіх патріотичних зібрань в бібліотеці - батько загиблого воїна-захисника Олексія 
Дурмасенка, автор, розробник, виробник громадських, патріотичних проектів, присвячених вшануванню полеглих Героїв України - Гліб Гржибовський. Він ознайомив присутніх зі своїм новим проектом - про оголошення конкурсу на розробку меморіального памятнику загиблим героям Голосієва (заплановане місце для встановлення пам'ятника - Голосіївський парк ім. Максима Рильського). На зустрічі Гліб також анонсував свій авторський сценарій майбутнього художнього фільму "Просто герой" (про таке коротке, але насичене багатьма подіями життя свого сина Олексія "Динамо" та його побратимів), а також зачитав декілька уривків з твору. Гліб наголосив, що таких фільмів ще не було в українському прокаті, і, якщо все вдасться, то в наступному році наші глядачі зможуть його побачити.












З палким словом привітання виступила бібліотекар Голосіївської ЦБС 
Зоя Логвиненко.
Потім відбулася презентація авторської виставки художниці із міста Білої Церкви  Тетяни Фокіної "Квіти героям!", яка була присвячена нашим захисникам. Ця майстриня відома не лише в Україні, а й далеко за її межами. Алла Дубенюк продовжила зустріч словами пані Тетяни: 
"Я лише інструмент в руках Великого Творця, і якщо мій безмірний захват від краси навколишнього святу вдається передати на полотні, я щаслива!".
 Найкращі із створених за цей час: "Вид на Миколюківську гору" (1997), "Українська хата" (1997), "Сонячний зимовий ліс" (2010), "Бурштинова осінь" (2011). 
Творчі роботи автора публікувалися в книзі Григорія Жирного "Корсунські історії та легенди. Корсунські акварелі". - ПП "Корсунський видавничий дім "Всесвіт", - 2013. 
Художниця Фокіна Т.М. відзначена багатьма грамотами, подяками та дипломами. Зокрема, Подякою управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації за вагомий внесок  розвиток образотворчого мистецтва, плідну парцю з Київською обласною бібліотекою для дітей щодо проведення персональної виставки "Україна - найкраща країна" (2015 рік).






Немає коментарів:

Дописати коментар