суботу, 2 липня 2016 р.

"В'ється плине річечка, як блакитна стрічечка"

Краєзнавчо-пізнавальне літнє дозвілля на природі для дітей 
з Аллою Синявською.

Хутір Корчувате з'явився на мапі Києва в другій половині ХІХ століття. Територіально він входив до володінь Видубицького монастиря. В цьому поселенні проживали робітники цегляного заводу, пізніше завод від монастиря перейшов до відомого багатія - купця Бернера. Знаходилась в цьому районі і одноіменна пристань (переказують, що в свій час цією затокою на галері проходив сам князь Потьомкін). Напередодні Другої світової війни відомий археолог І.М.Самойловський віднайшов  в цих краях Корчуватський могильник (2 ст. до н.е. — 1 ст. н.е.) з найдавнішим похованням зарубинецької культури... Під час війни, в 1942-1943 році, тут точилися запеклі бої, а поряд з Корчуватим проходила друга захисна лінія оборони Києва.
Мешканці та старожили Корчуватого прозвали свій улюблений куточок в Голосіївському районі жартівливою абревіатурою - ЮБК, що в народі означає "Южный берег Киева". 
Так, дійсно, природа Корчуватого завжди тішить своїх жителів та гостей чудовим повітрям, унікальною зеленою заповідною зоною, пляжами під золотим сонцем - все це дивом нагадує тихе приморське містечко з розміренним буденним життям, привітними господарями та близкістю води. Таке собі миле курортне містечко! А відчуття "курортності" посилюють оточуючі острови - Жуків, Галєрний, Коник, Ольгин, Казачий, Водників - вони входять до заповідної зони "Дніпровські острови" - найбільшого острівного заповідника країни. Довгий час для підростаючого покоління тут діяв "Клуб юних моряків". 
Головний бібліотекар Синявська Алла Іванівна постійно проводить для юних любителів-краєзнавців цікаві бесіди, спонукає їх до пізнання своєї "малої батьківщини", фотографує мальовничі пейзажі. 
Це фото вона зробила на пляжі Корчуватого декілька років тому. Напевно, сама природа надихнула і виразила підтримку і любов до України та створила живий прапор нашої держави.

А ось який чудовий краєвид відкривається з корчуватського пляжу! За високими зеленими насадженнями кущів та дерев ми бачимо будинок під номером 92, де скромно притаївся і наш книжковий храм!

























                                  Вид на затоку Дніпра з вікон бібліотеки.

А це Корчувате з висоти пташиного польоту! Аж подих перехоплює!!!


Мальовнича затока Дніпра вабить око та спонукає до творчості. Намилувавшись дивовижними пейзажами рідного Корчуватого, Алла Іванівна разом зі своїми юними активістами-читачами створили аплікацію
"В'ється, плине річечка,
як блакитна стрічечка".
Поки вони чаклували над створенням цього дива, нашому фотографу Олені Куць вдалося відзняти найцікавіші моменти. :) 

 Сподіваємось, що Україну очікує світле майбутнє! 
Захоплює, наскільки неперевершений та мальовничий цей світ! 
Аж серце сповнюється гордості за нашу Україну. 
Яка ж вона прекрасна!

Немає коментарів:

Дописати коментар