неділю, 12 червня 2016 р.

«В.Шекспір – найвище досягнення європейського Відродження»


"Жити тільки для себе - є найбільше зло".

"Моя честь - це моє життя; 

обидва ростуть з одного кореня. 

Відніміть у мене честь - 

і моєму життю прийде кінець."

В.Шекспір


Протягом багатьох років наша бібліотека підтримує творчі партнерські зв'язки з Навчально-науковим центром професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України (ННЦ ПТО НАПН України), який знаходиться у нашому мікрорайоні за адресою: вулиця Набережно-Корчуватська, 78
Центр здійснює первинну професійну підготовку, професійно-технічне навчання та підготовку молодших спеціалістів. Для учнів тут створена розвинена матеріально-технічна база. Працюють гуртки, клуби, спортивні секції, а керівництво та викладачі турботливо ставляться до своїх вихованців, намагаються з кожної особистості створити кваліфікованого майстра своєї справи і всебічно розвинену людину. Значна увага приділяється роботі з учнями-сиротами, з яких 6 дітей-сиріт знаходяться на повному державному утриманні, а 4 - перебувають під опікою.
 2016 рік оголошено роком англійської мови, а в цьому році світ вшановує 400 років від дня смерті та 452 роки від дня народження В.Шекспіра.
Бібліотекар навчального центру Сушко Валентина Василівна звернулася до нашої бібліотеки з проханням надати матеріали про В.Шекспіра. Наш колектив підготував змістовну і вичерпну інформацію про життя та творчість Шекспіра, критичні матеріали, портрети (всього було передано 18 друкованих видань по МБА - міжбібліотечному абонементу).
9 червня 2016 року в цьому чудовому, сучасному закладі у рамках Року англійської мови 
відбулася літературна година 
«В. Шекспір – найвище досягнення європейського Відродження». 
Найзагадковіша постать серед корифеїв доби Відродження, автор неперевершених сонетів і трагедій Вільям Шекспір (1564 — 1616) — (англійський драматург Єлизаветинської епохи) - 
залишив по собі цілий світ образів, котрі стали такими несмертними, як і їх творець. Створені більш як чотири століття тому твори Шекспіра, хвилюють і вражають уяву глядачів, залишаються сучасними й дотепер. Він славив високі почуття і справжні людські якості – любов і дружбу, розум і прагнення до знання, вірність і мужність. 
До проведення цього заходу організатори підійшли заздалегідь і серйозно підготувалися. Ведуча - старший викладач, вчитель англійської мови -  Рибчинська Руслана Миколаївна - розповіла про три етапи творчості Шекспіра та назвала основні твори драматурга.  Захід проводила "мовою Шекспіра" - англійською і "рідною солов'їною" - українською.
Присутні переглянули короткий відеофільм англійською мовою про місто, де народився, жив і творив Шекспір - Стретфорд-на-Ейвоні.
В заході брали участь учні П-11 та П-13 груп. Вони підготували матеріал про життєвий та творчий шлях В.Шекспіра. Учням був запропонований конкурс на краще розгадування кросвордів з даної теми. Переможцем став Середа Василь з групи П-11.
Також хочеться відзначити всіх організаторів цього корисного і цікавого дійства. 
Це - викладачі англійської мови:
Голуб Іван Іванович (викладач І категорії); 
Голуб Лариса Іванівна (викладач вищої категорії) та незамінний бібліотекар центру, яка завжди допомагає порадою, новими ідеями, матеріалами і ділом - Сушко Валентина Василівна.
Окремо дякуємо фотографу - вихователю Євгену Лозенко.




З вітальним словом виступає завідуюча бібліотекою №15,
заслужений працівник культури України -  Дубенюк Алла Іванівна



















Колеги-бібліотекарі:
Сушко 
Валентина Василівна,
Дубенюк 
Алла Іванівна,
Синявська 
Алла Іванівна


Були присутні 7 навчальних груп. 
Це 120 учнів, викладачів, майстрів виробничого навчання та гостей.

Ми отримали велике задоволення від співпраці зі своїми партнерами і друзями. Щиро дякуємо їм і плануємо в майбутньому проводити багато інших спільних акцій та заходів.
Щасти вам, дорогі колеги!!!



Для більш детального ознайомлення з з Навчально-науковим центром професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України (ННЦ ПТО НАПН України) - посилання на сайт:
http://www.nnc.kiev.ua/index.html#

Немає коментарів:

Дописати коментар