понеділок, 2 листопада 2015 р.

"Музична мандрівка в чотири руки"

31 жовтня в Грінівській вітальні відбулося маленьке чудо - на декілька годин затишна бібліотечка зала в "Материнській світлиці" перетворилася на філіал філармонії.
До нас в гості з авторським виступом "Музична мандрівка в чотири руки"
завітали 
Фортепіанний ансамбль у складі: 
Ірини Озєрової 
та 
Ганни Корнєвої.
Це професійні музиканти, педогоги-викладачі в Дитячій школі мистецтв №1 Солом'янського району, лауреати Міжнародних премій.
Дві години музичної подорожі, чудове запальне виконання класиків світової та європейської музики, знайомство з різними напрямками та жанрами музичної культури, естетична насолода - ось невеликий перелік емоцій, які мали змогу отримати всі присутні. А ще  перед кожним виконанням чергового музичного твору пані Ірина виступала як конферанс'є - дуже цікаво  розповідала про країни і континенти, про історію виникнення того чи іншого музичного твору, особливості виконання, маловідомі факти з біографії музикантів.
Авторський вечір відкриває завідуюча бібліотекою  - Алла Дубенюк.



Музична подорож почалася...





 Ірина Озєрова
та 
Ганна Корнєва







Чудові миті на згадку.

У другій частині нашої зустрічі, зазвичай, виступають всі бажаючі.


 Олександр Миронов  - бард, митець.               Павло Косман  - поет.
Тетяна Яровицина - ініціатор цієї зустрічі. Поет. Волонтер. Тендітна людина з великою душею і великим серцем!

Земний уклін складаємо цій красивій, скромній людині за її громадську позицію, патріотизм, жіноче співчуття до наших рідних захисників і до всіх, хто потребує будь-якої допомоги. Завжди відгукнеться, завжди щиро допоможе. Встигає всюди і вболіває за все.
...............................................................................................................

А ось відгук в соціальній мережі Фейсбук про цей вечір нашого користувача, поета - Ігоря Рубцова (до речі, окрема подяка йому за фото!)

КОНЦЕРТ ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ "МУЗИЧНА МАНДРІВКА В ЧОТИРИ РУКИ"

Піти на справжній концерт у бібліотеку - хто про таке чув у за років недорозвиненого соціалізму? А я вам скажу, бібліотека - це не просто книжки на поличках. Бібліотека - це важливий осередок культури на місцях. До філармонії не кожен доїде, а якщо і доїде, то чи знайде трохи гривень у гаманці, щоб купити квиток? А якщо і знайде, то чи зможе подивитись в очі виконавцю. І не тільки подивитись, а підійти, як до звичайної людини, висловити подяку, поділитись емоціями?

"Гринівська вітальня" - одна із київських бібліотек, де до роботи особливий підхід. Тому тут розплановані вихідні наперед. Не самі тільки автори книжок, але й музиканти проводять творчі вечори з мешканцями Корчуватого. Більше того, деякі постійні відвідувачі приїжджають навіть з центра Києва, бо знають, наскільки упорядники закладу дбають про душевну атмосферу під час творчіх зустрічей.

Отже, 31 жовтня дві піаністки, викладачки Солом'янської школи мистецтв, лауреатки конкурсів Ірина Озерова і Ганна Корнієва удвох грали на одному фортепіано. Тим і прекрасний інструмент, що дозволяє одночасно грати удвох (може і втрьох?) Отакий наш дівочий "екіпаж" відправив нас у мандрівку світом, продемонструвавши силу музичного таланту європейських і не тільки композиторів.

Після перерви (аж мало не написав "антракту") за чаєм з випічкою доступ до сцени мав кожен, хто міг поділитись своєю творчістю зі слухачами. Така традиція давно заведена у бібліотеці. Таланти потребують виходу на публіку, правильно? І то вже незалежно, наскільки вони великі чи малі. Тут, до речі, трапляються й фахівці широкого профілю. Наприклад, ми послухали вірші й пісні у виконанні Олександра Миронова, який одночасно у цій залі має персональну виставку чеканки. На деяких світлинах його роботи проглядаються на дальньому плані. Крім пана Олександра декілька віршів із нової збірки прочитав поет Павло Косман. Я вже не кажу про поезії Тетяни Яровициної (кажу "не кажу", а сам кажу), яку добре знають завсідники мистецьких вечорів.

Я задоволений!

Немає коментарів:

Дописати коментар