вівторок, 9 липня 2013 р.

До дня пам'яті Олександра Гріна.

   В гостях літературно-художнього салону "Грінівська вітальня" - міжнародний поетичний орден "Корені неба".


    До дня пам'яті Олександра Гріна, 6 липня 2013 року
в бібліотеці в  літературно-художньому салоні 
"Грінівська вітальня" відбулася міжнародна зустріч з відомими творчими особистостями - до бібліотеки завітали поети та музиканти з Києва, Криму, Франції, Америки.

Головний ініціатор заходу і засновник поетичної групи "Корені неба" - відома київська поетеса, музикант, художник, артистка - Ліна Федорченко (в центрі).

Глядачі зачаровані молодими талантами.

Лія Чернякова - поет і автор-виконавець. За спеціальністю - фізик-теоретик. Народилась в Харкові, проживає в США в місті Мілуокі, штат Вісконсін. Автор збірників віршів, учасник поетичних фестивалів та бардівських зльотів в Америці та Україні. Член клубу письменників Нью-Йорку та КСП-Мідвест.

Спеціальний гість із Франції (м.Париж) - поетеса, драматург, артистка театру і кіно Леся Тишковська, автор музики до
 к/ф "Провінційний роман" (2002). Кандидат філологічних наук, захистила  дисертацію на тему "Міфопоетика Марини Цвєтаєвої", член НСПУ.  



Леся Тишковська дарує читачам бібліотеки свою книгу віршів "Бабочка на баобабе", видану в Москві. 







Кіра Костенко - відома поетеса і музикант із Франції
 (м. Ліль).


Ксана Коваленко - поетеса з Миколаєва, викладач іноземної мови, член Міжрегіональної Спілки письменників України.
Дипломант 8-го фестивалю поетів "Летающая крыша" 
(2005, Черкаси) та поетичного конкурсу "Малахитовый носорог - 2005" (Вінниця). Автор збірників поезії "Поэтическая пристань" та "Синие-яблоки-черные".

Постійні учасники Грінівської вітальні - шанувальники високої поезії та мистецтва завжди раді зустрічам з друзями та знайомству з новими творчими особистостями.

Справжня культура та вірна дружба не знає кордонів!
Учасники та гості фотографуються на пам'ять про цікаву зустріч.

Свої враження та роздуми про майбутнє культури, зокрема, бібліотек, автори надали у вигляді інтерв'ю.


Ліна Федорченко вбачає майбутнє за духовним розвитком підростаючого покоління, залученням дітей до самостійного мислення через книгу; за живе спілкування автора з читачами. Бібліотека повинна виконувати комунікативні функції в сучасному суспільстві.


Лія Чернякова розповіла про своє бачення бібліотек - це "великий духовний центр, місце, де зароджується творчість".
Головна думка - залучення  дітей до книги з  наймолодшого віку. В Америці до бібліотеки батьки  приводять дітей віком з трьох років. Обов'язкове живе спілкування авторів з читачами на різнопланові теми. 


Сергій Льовін - постійний учасник заходів бібліотеки, військовий офіцер, полковник запасу. Талановитий автор, поет, написав Гімн воєнної розвідки України, Гімн Військового інституту Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка. На його думку "бібліотеки дарують те, що жодна електронна книга, інтернет надати не взмозі - це живе спілкування, можливість долучитися до високої культури через прямий контакт автора і читача", можливість розвиватися через взаємообмін з однодумцями.  

Немає коментарів:

Дописати коментар