вівторок, 23 липня 2013 р.

До 95-річчя від дня народження Нельсона Мандели.

Герой планетарного масштабу.

 В бібліотеці №15 для дітей до 95-річчя від дня народження Нельсона Мандели було представлено користувачам розгорнутий тематичний перегляд літератури "Історія Південно - Африканської республіки".


    18 липня 2013 року - все прогресивне людство відзначає День Нельсона Мандели - видатного сучасного політичного та громадського діяча, лауреата Нобелівської премії миру 1993 року. 

    У Нельсона Роліхлахли Мандели багато імен. Роліхлахла - "шкідник", Мадіба - назва походження його роду, Тата - батько, Кхулу - Великий дід, Далібхунга - творець або засновник ради. Кожне з них особливе і має свою історію. Але найкраще, це те, що Мандела - це і є СВОБОДА!     

В цей день в київському Будинку кіно відбулася дискусія "Мандела: далекий чи близький?" та показ кінофільму "Непереможений". Запрошені громадські діячі, журналісти, провозахисники, народні депутати, представники Посольства, бібліотекарі.

     

Представники Голосіївської ЦБС - завідуючі бібліотекою №15 Дубенюк Алла та бібліотекою "Деміївська" -  Козлова Галина - також були запрошені на цю зустріч. Наші заклади мають тісну творчу співпрацю з громадськими організаціями: Африканською радою в Україні (віце-президент  - Ісса Садіо Діалло) та Східноєвропейським Інститутом Розвитку (президент - Мрідула Гош).     


Немає коментарів:

Дописати коментар