понеділок, 11 жовтня 2021 р.

"З книгою до друзів на гостини" - благодійне літературно-музичне свято


«Треба щоб за дверима кожної щасливої людини
стояв хто-небудь з молоточком і постійно нагадував стуком, що є нещасні, хворі і бідні, котрим потрібно співчуття
І якщо ти цього не бачиш і не чуєш, то і твою біду не побачить і не почує ніхто».
А. П. Чехов

Життя і побут людей з обмеженими можливостями мають бути якомога більше наближені до умов і стилю життя усієї громади. Принципи «нормалізації» закріплені низкою сучасних міжнародних правових актів: Декларація ООН про права розумово відсталих (1971), Декларація про права інвалідів (1975), Конвенція про права дитини (1989) та ін. Зокрема, Декларація ООН про права розумово відсталих є першим нормативно–правовим документом щодо визнання осіб з порушеннями психофізичного розвитку суспільно повноцінною в соціальному сенсі меншиною, яка потребує соціального та правового захисту. 7 жовтня 2021 року у рамках постійного довготривалого співробітництва (з 2001 року був започаткований проєкт "Ми духом незламні!") з вихованцями та соціальними працівниками Відділення трудової реабілітації денного перебування Голосіївського району відбулося благодійне літературно-музичне свято "З книгою до друзів на гостини"

Двадцять (!) років разом!

  Напередодні Дня художника і в рамках ювілейних спільних заходів наші бібліотекарі - Дубенюк Алла, Кравченко Олена та Куць Олена завітали до своїх друзів.  Для молоді з обмеженими можливостями бібліотеки для дітей Голосіївського району (#15, #Імені Василя Симоненка, #імені Наталії Забіли) проводять велику соціокультурну роботу, тому що ці люди потребують простого людського спілкування, соціалізації, духовного розвитку і душевної розради. Часто бібліотечні заходи стають для них святом душі, гармонії і взаємозбагачення. І ми постійно практикуємо такі зустрічі.

 З вітальним словом до присутніх звернулася завідувач бібліотеки 15  - Алла Дубенюк. Вона вручила подарунки - книги, ігри та смаколики. Окремо наголосила, що до цього дійства також долучилися наші колеги з #Бібліотеки  імені Василя Симоненка і передали  книги з рукоділля та два набора для вишивання (вдячність і вітання вам, #Тетяно Серебреннікова, від вихованців!). А наші друзі запитали нас, коли вони зможуть потрапити до рідної корчуватської бібліотеки №15, в якій наразі триває ремонт. Посумували, поспілкувалися і вирішили на час ремонту знайомитись з роботою інших достойних і гарних бібліотек Голосіївщини. В процесі було обговорено подальші творчі плани і проєкти. Найближчим часом організуємо знайомство наших вихованців з Бібліотекою імені Василя Симоненка та Бібліотекою імені Наталії Забіли.

 Колеги, ахтунг! :)

Далі вихованці дарувати свою творчість і уміння. Авторські вірші про Київ, про Голосіївський район, його історію зачитав Олександр Шаєв, а також показав свої малюнки-відгуки про прочитані книги і художні вироби на виставці.













 
Відбувся музичний жартівливий батл між завідувачем Бібліотеки 15  та вихованцем Олексієм Рогальським. Він виконав музичний  фрагмент рок-опери "Юнона і Авось" Олексія Рибнікова.

Алла Дубенюк віншувала улюблену пісню вихованців "Червона рута" 

А потім всі разом співали українську народну пісню "Зеленеє жито"

Перемогла дружба і гарний настрій! :)


 







 









 

 

  

Дякуємо щиро за розуміння і підтримку:

 - директору Діденко Наталії Володимирівні

- соціальному педагогу - Паламарчук Наталії Петрівні 

- Яні Леонідівні - заступнику директора

 та всім причетним до цієї важливої місії - бути поруч з людьми, що потребують нашої уваги і допомоги.  

 

 

#інклюзія

#соціальна_робота_в_бібліотеці

#бібліотека_на_корчуватому

#бібліотека _ хаб

4 коментарі:

  1. Наша цільова аудиторія, наші користувачі різні, але всі-всі потребують уваги і любові, і змістовного дозвілля. Це час і енергоресурси. Великі. Жоден планово-звітний документ не облікує, лише зміни людей, які поруч, показують ефективність і затребуваність бібліотечної роботи на соціальній ниві!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за співпрацю! Чекаємо на Антоновича, 25!

    ВідповістиВидалити
  3. Раніше б ніколи не подумала, яка робота в бібліотеці, ви і психологи, і соціальні працівники, і світочі культури.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, шановна Ольго Леонідівно. Науково доведено, що професія "бібліотекар" вміщує в собі 39 (!) професій! Це і вихователь, і психолог, і менеджер, і маркетолог, актор, ведучий, господарник, організатор, архіваріус, книгознавець, мистецтвознавець, спеціаліст сучасних технологій, педагог, адміністратор, дизайнер, юрист, коуч, екскурсовод-краєзнавець,тощо...

      Видалити