середу, 28 липня 2021 р.

"Зіркові казки" Володимира Петровського - презентація нового видання для дітей

27 липня 2021 року в Бібліотеці ім.Василя Симоненка відбулася презентація книжки, виданої за ініціативи ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»:
"Зіркові казки» (упорядник ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», видано
ТОВ «Видавництво «Саміт-книга» за підтримки Київської міської державної адміністрації. Підготовку й адаптацію збірки рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також її друк було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко). Збірку видано з дотриманням принципів універсального дизайну. Презентацію видання провів Володимир Петровський.


В книжках зібрані чудові казки українських авторів:
1. Тетяни Череп-Пероганич «Як Андрійко з козаком Мамаєм Україною мандрували»;
2. Інни Ковальчук «Оберіг»;
3. Геннадія Горового «Мамине серце»;
4. Галини Буділової «Мамин дощ» та «Велике серце маленьких мурах»;
5. Оксани Давидової «Школа для дідусів». 

Участь в заході взяли колеги-бібліотекарі, користувачі бібліотеки,  громадські активісти - Жорж Шанаєв та Василь Кливець, артист і режисер Вадим Єсауленко.  В рамках презентації було проведено лекцію з народознавства про родильну обрядовість дохристиянського періоду, яку провела історик-екскурсовод - Світлана Петровська.


Наша бібліотека отримала в подарунок це унікальне сучасне видання авторських казок українських письменників, адаптованих і надрукованих з використанням стандартів універсального дизайну для дітей з важкими порушеннями зору. 

Щиро дякуємо колегам Бібліотеки  Ім. Василя Симоненка за запрошення і гостинність, а Володимиру та Світлані Петровським - за чудову розповідь про книгу, про творчість та активну громадську позицію щодо дітей з вадами зору.







1 коментар:

  1. Дякуємо колегам за співпрацю!
    Розвиток культури єдиноможливий при взаємодії і взаємозбагаченні. Ми багатіємо тим, чим ділимось. Дякуємо за чудовий день разом!

    ВідповістиВидалити