четвер, 6 лютого 2020 р.

Розширюємо культурний світогляд. Участь колективу у міських заходах для бібліотекарів


5 лютого 2020 року відбулися цікаві та пізнавальні міські заходи для бібліотекарів і шанувальників української книги. Публічна бібліотека імені Лесі Українки запросила своїх колег на чергове засідання Клубу бібліотекарів. В читальній залі в цей день відбулася творча зустріч з відомою українською письменницею, лауреаткою Огієнківської премії в галузі громадської, політичної та духовної діяльності Катериною Вакулівною Мотрич. Наші працівники - бібліотекарі Бутко Тетяна, Драган Олена та Куць Олена були присутні на цій зустрічі, поспілкувалися з пані Катериною та отримали в подарунок нашій бібліотеці книгу з дарчим автографом.  


Дякуємо, Авторе! Творіть і радуйте своїх шанувальників.










 









  
А в Національній парламентській бібліотеці імені Ярослава Мудрого відбулася Презентація творчого доробку Видавничого дому «АДЕФ-Україна»
Його створено у 1995 році. Генеральний директор — Ігор Шпак, доктор наук, радіофізик. Директор — Алла Істоміна, історик.
 



 "Хорошу книжку я завжди відношу тільки до розділу мистецтва. А мистецтво має виховувати високі почуття". 
Алла Олегівна Істоміна


Зі вступним словом виступив Ігор Шпак, а пані Алла розповіла присутнім про цікаві моменти у своїй видавничій справі. Захоплюючі і навіть, деякі містичні історії, що пов'язані зі створенням нових видавничих проєктів. Демонструвала відеослайди і коментувала їх.
Детально розказала про Пересопницьке Євангеліє:
У 2011 році міжнародна спільнота відзначила 450-ту річницю від народження української Першокниги – так рукописний шедевр називають в Україні та поза її межами. Ця свята для українців реліквія відбиває їхню долю як народу православного, становить незаперечну цінність для всього православного світу, для вивчення мови й культури всіх слов’ян. Тим більше, що переклад Євангелія на староукраїнську є актом входження нашої мови у коло світових мов, що були допущені Церквою як мови священної Літургії. Доля дбайливо оберігала Пересопницьке Євангеліє, яке переходило від покоління до покоління. Його тримали в руках та захоплювалися ним гетьман Іван Мазепа і Тарас Шевченко, вчені, митці, державні діячі XVIІІ-XХІ століть.


 Бібліотекарі на заході:  
Анна Возняк, Олена Гейко , Алла Синявська.

Корисні і необхідні такі зустрічі, в першу чергу, для розвитку свого світогляду, для розуміння нових тенденцій, комунікацій з колегами, обмін досвідом та думками, нових літературних відкриттів та більш глибшого розуміння сучасних культурних процесів. 
Дякуємо організаторам бібліотеки та гостям за знайомство, за комфорт та приємне спілкування.

1 коментар:

  1. Your Affiliate Money Printing Machine is ready -

    Plus, getting it set up is as simple as 1 . 2 . 3!

    Here is how it all works...

    STEP 1. Choose which affiliate products you intend to promote
    STEP 2. Add PUSH BUTTON TRAFFIC (this ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. Watch the system grow your list and sell your affiliate products for you!

    So, do you want to start making money??

    Get the full details here

    ВідповістиВидалити