середу, 5 червня 2019 р.

"Ти навіки з нами, дорогий Альоша..." - патріотична година

 П'ять років минуло з того часу, як від нас пішов Альоша... Олексій Дурмасенко. Позивний "Динамо". Доброволець. Воїн. Захисник. Кіборг. Трагічно загинув в 2014 році, захищаючи Україну від російських загарбників. 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, Альоші виповнилося б 30 років...
В цей день в бібліотеці біля Меморіальної стіни пам'яті імені О.Дурмасенка зібралося багато друзів та читачів, щоб вшанувати нашого побратима Альошу і покласти квіти. Завідувач бібліотеки Алла Дубенюк відкрила захід "Ти навіки з нами, дорогий Альоша..." хвилиною мовчання по Альоші та всім загиблим українським захисникам. Присутні Зоя Логвиненко, Жорж Шанаєв, Ксенія Тимофієнко ділились спогадами, роздумами.



Наш Альоша похований в Києві на Лісовому цвинтарі. Його могила знаходиться на Алеї Слави, де вічно спочивають всі загиблі воїни-захисники України. В цей день зібралися його побратими, друзі, громадські діячі і митці, і разом з батьком героя Олегом Дурмасенком (Глібом Гржибовським) відзначали 30 років від дня народження Олексія. Андрій Шиян (позивний "Гора"), друг і побратим Олексія, вручив посмертну нагороду нашому ювіляру за бої в Пісках від 1-го батальйону оперативного призначення резервістів імені Героя України генерала Сергія Кульчицького. Це добровольче формування Національної гвардії України, підпорядковане Північному оперативному територіальному об'єднанню. Батальйон був сформований із членів Самооборони Майдану.
А напередодні, 30 травня 2019 року, до бібліотеки завітав гість із Америки - тезка нашого героя - також Олексій. Він передав нам книгу поетеси із Киргизстану Тетяни Сіндєєвої-Бурової  "Как хочеться быть просто человеком!". Авторка вже тривалий час проживає в Лос-Анджелесі. Нашу бібліотеку згадує з повагою та любов'ю. В 2018 році, восени, вперше в житті пані Тетяна приїхала до України на літературно-поетичний фестиваль і відвідала наш заклад. Наша зустріч із симпатії переросла в дружбу (завдячуючи соцмережам!) і вона пообіцяла свою нову книгу подарувати нам. Дякуємо, дорога пані Тетяно! 
А гостя ми ознайомили з бібліотекою і розповіли про нашого Альошу...

 

 Не забудемо. Ніколи. 
Герої не вмирають!
Вічна пам'ять і слава навіки!

1 коментар: