вівторок, 25 вересня 2018 р.

"Нагороди - героям". В гостях бібліотеки - телевізійний канал СТБ "Вікна-новини"

21 вересня 2018 року до Бібліотеки № 15 завітали представники мас-медіа - телевізійники каналу СТБ "Вікна-новини" - тележурналістка Ірина Погоренко та оператор Олександр Аліфанов. Відбулося знайомство з життям та подвигом загиблого молодого захисника України, героя-патріота Олексія Дурмасенка біля Меморіальної стіни пам'яті, названої в його честь. Головною темою розмови було інтерв'ю з батьком загиблого героя - Олегом Дурмасенком та Олегом Завілінським (позивний "Дід"), з яким воював Олексій. Олег - бойовий друг, побратим і вірний товариш Альоші, був його командиром. 
В даний час він приїхав у коротку відпустку і знайшов можливість завітати до нас, вклонитися пам'яті свого друга Олексія, поділитися спогадами про нього. Олег Завілінський з перших днів військових дій в Україні на передовій. З 2014 року добровольцем пішов у 93 бригаду, захищав Донецький аеропорт. Наразі він воїн-контрактник, служить в 57 бригаді, захищає кордони південних рубежів від російських загарбників біля окупованого Криму. 

 Інтерв'ю з Олегом Дурмасенком.
Олег розповів, що саме сьогодні, 21.09.2018 року, його сину Олексію Дурмасенку була вручена нагорода (посмертно) - медаль "Честь. Слава. Держава" від керівництва Києва. 
 
 Ініціювало цю ідею громадська організація "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО"
Колектив Бібліотеки долучився до привітань і розповів гостям про ту велику виховно-патріотичну діяльність, яку ми проводимо для молоді та підростаючого покоління на прикладі нашого героя - Олексія Дурмасенка. Про те, що така Меморіальна стіна пам'яті героя серед бібліотек Києва вперше виникла саме в нашому закладі, завдячуючи великим організаційним зусиллям, талановитим здібностям та громадській діяльності  батьку Альоші - Олегу Дурмасенко.

Фрагмент відеосюжету інформаційного випуску новин
 телеканалу СТБ "Вікна-новини."
від 21.09.2018.

Немає коментарів:

Дописати коментар