вівторок, 13 серпня 2013 р.

Акція "Подаруй бібліотеці книгу"

"Життя без книги - хата без вікна "
Дмитро Павличко.


З метою оновлення бібліотечного фонду  наша бібліотека протягом тривалого часу приймає участь у доброчинній  акції   
"Подаруй бібліотеці книгу". 
Громадяни, заклади, організації та  підприємства  мають нагоду придбати та подарувати бібліотеці нові видання художньої літератури сучасних авторів та класиків, цікаві нові книги для дітей як українських, так і зарубіжних авторів. 

З давніх давен скарбницею духовного багатства,  що поєднує минуле, сучасне і майбутнє - є книга.  Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. 
Тож недарма в народі кажуть  
"Людина перестає мислити, коли перестає читати".

Упродовж багатьох століть пам'ятки людської думки 
накопичувалися саме в бібліотеці.
Але, на превеликий жаль, у зв'язку з обмеженим бюджетним фінансуванням, бібліотеки сьогодні не в змозі поповнювати книжковий фонд новими надходженнями та періодичними виданнями.
В кожного з нас є дома книги,  які ми прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми, які люблять читати і не уявляють свого життя без книги. 

Працівники бібліотеки  з задоволенням  приймають книги від читачів,  організовують для користувачів творчі зустрічі з письменниками, поетами, митцями, які презентують  свої нові книги з метою поповнення бібліотечних фондів.
 Ми впевнені, що

КОЖНА КНИГА ЗНАЙДЕ СВОГО ЧИТАЧА!


За останні роки багато нових цікавих, іноді дуже рідкісних та раритетних  видань отримали наші користувачі у подарунок від приватних громадян та від проведення благодійних акцій. 

Зокрема, такі цікаві журнали  та газети:

"Иллюстрированный журналъ литературы НИВА". - 1914. - №6.
Підбірка газет: "Правда", "Комсомольская правда", "Красная звезда" за 1945 рік.
Журнали: "Україна". - 1943-1944 роки, "Вокруг света". - 1951 рік.






Книги:

-Вл. Г. Короленко. Полное собрание сочинений. Т.VІІ - VІІІ, Кн. 22. - Изд. Т-ва А.Ф.Марксъ, Петроградъ.  -1914 рік.
-И.Сталин. О Великой Отечественной войне Советского Союза. - Издание пятое , ОГИЗ.  - Москва, 1947.
- Стихи советских поэтов (Библиотечка журнала "Советский воин"). - Москва, 1948.
-Каплунов Я. Три секрета // Беседы о практике пистолетной стрельбы. - Москва, 1948.
Ці ретроархіви  - гордість нашої музейної кімнати, цілий пласт епохи часів Радянського Союзу.  Вони допомагають нашим користувачам більш глибше дізнатися про історичні події  ХХ століття, а працівники бібліотеки, демонструючи їх,  мають змогу проводити цікаві розповіді для школярів, тематичні перегляди  з історії нашої держави та виставки-подорожі в минуле.

Протягом багатьох років бібліотека підтримує тісні творчі контакти з широким колом партнерів та громадських організацій, що надають нам допомогу в цій діяльності.

Це: Національна спілка письменників України, Спілка кінематографістів України, видавництво "Радуга", феодосійський літературно-меморіальний музей О.С.Гріна, Міжнародна спілка козацтва, ГО Африканська Рада в Україні, ГО Діаспора чеченського народу в Україні, Академія творчості інвалідів та багато інших небайдужих громадян.



Наш колектив висловлює щиру подяку всім шанувальникам і користувачам, яким небайдужа доля бібліотеки і книги, за розуміння, підтримку і допомогу у збереженні культурної спадщини і духовних надбань, які створило людство.




Ліцензійований відеофільм-класика за романом-феєрією Олександра Гріна "Алые паруса" - подарунок наших друзів з феодосійського літературно-меморіального музею О.С.Гріна.Окремо за особистий цінний внесок у поповнення книжкового фонду своїми авторськими виданнями висловлюємо подяку 
Письменникам:



Бахиту РУСТЕМОВУ (Казахстан),  Андрію ДМИТРУКУ,
 Сергію ЧЕРЕПАНОВУ,
 Вячеславу ЛОЖКО (АРК Крим),
 Сергію ТРАХІМЬОНКУ (Білорусія), Ларисі ЯХИМОВИЧ (Москва), Наталці БУЧЕЛЬ, Олександру МУРАТОВУ, Аллі ПОТАПОВІЙ, 
Лідії ПОТАПОВІЙ, Станіславу ШЕВЧЕНКУ, Тетяні ГУР'ЄВІЙ. 



ПОЕТАМ:

Олександру АФОНІНУ, 
Лії ЧЕРНЯКОВІЙ (США), 
Кірі КОСТЕНКО (Франція),
Лесі ТИШКОВСЬКІЙ (Франція), 
Сергію СКОРОМУ,
Ользі САМОЛЕВСЬКІЙ,
Віктору ГЛУЩЕНКУ, 
Ксані КОВАЛЕНКО, 
Андрію ГРЯЗОВУ, 
Аркадію ГОЛУБИЦЬКОМУ, 
Ігорю та Світлані СМУШКОВИМ, 
Олексію ТЕЛЕНКОВУ. 












Особисту подяку висловлюємо нашому постійному другу бібліотеки, активісту, співзасновнику та співорганізатору літературно-художнього салону "Грінівська вітальня", поету, видавцю, архівісту - Миколі Шошанні за благодійну діяльність у проведенні відеозйомок масових заходів бібліотеки, створенні відеороликів (на цей час їх зроблено та виствітлено на офіційному відеоканалі Грінівської вітальні в Ютубі більше 600!), популяризації найкращих зразків сучасного мистецтва та книговидавничої справи.

Для авторів, які виступають в бібліотеці,  розробляється окрема фірмова афіша, що прикрашає хол бібліотеки.











По закінченні зустрічі за традицією бібліотеки кожен виступаючий  залишає на афіші свій автограф. 


Участь у цій акції "Подаруй бібліотеці книгу" спонукала і наш колектив залучитися особисто до цієї потрібної та корисної справи. За період діяльності літературно-художнього салону "Грінівська вітальня"  (2011-2013 р.) при допомозі наших шанувальників-ентузіастів (на благодійних засадах!) було видано дві книги (науково-популярне видання та колективний поетичний збірник) під брендом Грінівської вітальні.

До вашої уваги пропонуємо фрагменти відеозаписів:

Журнал "Радуга" дарує книги бібліотеці.

http://youtu.be/zi4sQPT2wPw


Лідія Потапова дарує бібліотеці  книгу Майї Потапової 
"Мой дорогой "Экслибрис".
http://youtu.be/xScK5ePvhJ

Немає коментарів:

Дописати коментар