суботу, 19 травня 2018 р.

"Зерна доброти" - участь бібліотек Голосіївської ЦБС у Всеукраїнському літературно-мистецькому святі

18 травня 2018 року працівники бібліотечної системи Голосіївського району м. Києва (Центральна районна бібліотека імені Миколи Некрасова та бібліотеки для дітей: №15, №142 та Бібліотеки імені Василя Симоненка) приймали активну участь у Всеукраїнському літературно-мистецькому святі "Зерна доброти", яке відбулося в Київському планетарії при підтримці Товариства "Знання" України та Університету сучасних знань.  З вітальним словом виступила директор Київського коледжу ВЗН "Університет сучасних знань", кандидат пед. наук, член НСПУ та лауреат премії ім. Григорія Косинки - Петровська Тетяна Василівна. Яскравим музичним подарунком для всіх гостей та учасників свята був виступ хору "Сходинки" Софіївсько-Борщагівського НВК "Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів" Києво-Святошинського району. Керівник - Якубовська І.М. (заслужений працівник культури України).  Бібліотекарі представляли творчість своїх читачів - кращі роботи юних митців. А Антоніна Чух, бібліотекар ЦРБ ім. М.Некрасова, провела для дітей цікавий і змістовний майстер-клас. 
Наша бібліотека підготувала для участі у конкурсі роботи:
Харченко Єлизавети (7-б кл., СШ № 149) - картину "Пурпурові вітрила",
Тернової Анастасії (6-б кл., СШ №129) - худ. картини
Косцової Ані (7-а кл., СШ №273) - авторська збірка казок 
"Пригоди ящірки Ясі".
Костюченко Івана (7-а кл., СШ №273) - поробки з квілінгу, картини.


 Збірочка казкових оповідань Ані Косцової користувалась попитом і викликала жвавий інтерес своїм оформленням і змістом. Короткі розповіді наповнені цікавими образами і колоритними незвичайними пригодами. Читається на одному подиху, а в полоні тримають читача ще довгий час.



 









   Особливий інтерес у присутніх викликали художні роботи Анастасії Тернової, а її звичайний малюнок олівцем
"Сучасне сприйняття трагедії в суспільстві..." викликав неабиякі емоції і обговорення. Дорослі відвідувачі були вражені баченням дівчинки трагічної події і реакції на неї звичайних перехожих... Люди тут зображені у вигляді зайців зі своїми девайсами (смартфонами, мобільними телефонами, планшетами).  Їх не хвилює життя і здоров'я іншого, головне - встигнути зробити ефектний знімок, селфі.
Гіркі і печальні реалії сьогодення...

Більшість робіт було космічної тематики, а також малюнки головних героїв сучасних анімаційних фільмів.










А Ліза Харченко подарувала нашій Грінівській вітальні чудову художню роботу "Пурпурові вітрила" (за мотивами одноіменого роману-феєрії Олександра Гріна).
 
За активну участь у конкурсі бібліотекар Возняк Ганна отримала ПОДЯКУ від організаторів.
 Учасники свята ознайомились з виставкою Івана Рябчука "Вишитий Кобзар". Автор проживає в Ірпіні і вже 15 років вишиває – створив близько сотні робіт, із них більше сорока шевченкіани. «З темою Шевченка одразу визначився, це було якесь провидіння, Вища сила підказала. Порив до вишивання зміцнився через синтез мами і Шевченка. Це поєднання, як магнітом, притягло до цієї справи», - говорить майстер. Музикант за фахом, Іван Іванович захопився творчістю Тараса Шевченка, і голкою з ниткою творить не просто тексти Кобзаря, а певний настрій, зміст, образ під своїм кутом зору.




По закінченні свята всі бажаючі мали змогу переглянути у Зоряній залі Київського планетарію науково-документальний фільм "Подорож Сонячною системою".
 Від імені нашої бібліотечної системи Голосіївського району ми щиро дякуємо організаторам свята, нашим талановитим читачам та активним колегам, які вболівали, готувалися, приймали участь і... отримували перемогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар