вівторок, 30 січня 2018 р.

"Легенди ХХ століття" - ретро-перегляд літератури

25 січня 2018 року виповнилося 80 років від дня народження відомого співака, музиканта, барда, актора Володимира Висоцького (25.01.1938 - 25.08.1980). 
До цієї дати в читальній залі старшого відділу бібліотекарями  Тетяною Бутко та Ганною Возняк був підготовлений ретро-перегляд літератури
"Голос, як легенда..."  
із циклу "Легенди ХХ століття".
 Протягом багатьох років в нашій бібліотеці ретельно збираються і зберігаються матеріали, присвячені цій легендарній творчій особистості. 
Це книги, поетичні збірники самвидаву 70-80-х років, платівки, листівки, фотографії, раритетні документи з життя та творчості Володимира Семеновича, спогади сучасників... 

 В цей день користувачам була представлена велика кількість документів, книг та рідкісних архівних матеріалів з періодичних видань. Бібліотека має тісні творчі стосунки з київською Галереєю Висоцького, що знаходиться на Подолі по вул. Воздвиженська, 40.
 
Керівник (арт-директор - Ліза Логінова) та активісти цього закладу (Сергій Бондарчук, Георгій Майоренко, Руслан Іщенко, Олександр Кропельницький) часті гості нашого літературно-мистецького салону "Грінівська вітальня". До речі, нещодавно Георгій Майоренко подарував бібліотеці своє літературне дослідження - нову книгу про київській період В.Висоцького.

logo_gl






 Сергій Бондарчук - відомий київський бард - найкращий виконавець музичної спадщини Володимира Висоцького.
А давній друг, відомий київський декламатор і літературний дослідник Олег Петраков у 80-х роках працював у Театрі на Таганці в Москві і особисто був знайомий з Володимиром Семеновичем. Про свою діяльність він часто розповідає на зустрічах з читачами у різних бібліотеках Голосіївської ЦБС.
Архівні фото Грінівської вітальні. 2011 рік, січень.
Вечір пам'яті В.Висоцького. 
У центрі - Олег Петраков.

Своє захоплення творчістю В.Висоцького в бібліотеці демонструють навіть
юні виконавці.
 Діма Козловський співає відому пісню "Утренняя гимнастика" (2017 рік).

Немає коментарів:

Дописати коментар