четвер, 20 жовтня 2016 р.

Відкриття осіннього сезону в Грінівській вітальні. Ч.1. "Плавець місячної ночі" - художня виставка БІ Гуко

15 жовтня 2016 року відбулося відкриття осіннього сезону в Грінівській вітальні. Шанувальники високого мистецтва, вишуканої поезії і музики, душевного спілкування мали змогу ознайомитись в Центрі творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ" з виставкою творів художника Бориса Кононенка (творчий псевдонім БІ Гуко) "Плавець місячної ночі" та послухати авторський виступ київського поета та музиканта Дениса Голубицького "Приметы парения".
Перша частина нашої зустрічі ознаменувалась широким вернісажем авторської виставки художника Бориса Кононенко (БІ Гуко). 
Киянин Борис Кононенко, відомий ще під псевдонімом Бі Гуко, народився в Івано-Франківську. З 1964 року почав творчо працювати у живописі, літературі, а пізніше – художній фотографії. Він був учасником багатьох виставок, у тому числі й 25-ти персональних. У доробку автора сотні картин, віршів, тисячі акварелей, графічних творів, фоторобіт. Він є творцем мистецького напряму метр-арт, а також і хмар-арту, чи "хмарного" мистецтва. Особливо інтенсивно відчув творче піднесення з 1976 року, після поїздки у Кавказькі гори альпіністом. Позитивно також впливали подорожі по Карпатах, Оренбурзьких степах та ознайомлення з різними видами мистецтва і науки.

Наш вернісаж. 
Вступне слово про художника завідуючої бібліотеки Алли Дубенюк.
 Художник Борис Кононенко (ліворуч) разом зі своєю донькою Марією (також художниця і поет) та другом Дмитром Крулем.

Розповідь про творчість. 
Центр творчості імені Олексія Дурмасенка "Корчуватий АРТ".


Картини автора.
Всього представлено на виставці
для ознайомлення 64 роботи.
"Якщо в молодості я вважав, що по крихтах художник збирає з природи і створює шедевр, то уважніше споглядаючи природу, зрозумів, що навпаки – в природі розмито безліч шедеврів, а художник може витягнути щось і інколи трохи "недолуго" відобразити"– каже Борис Іванович.





Презентація картин справила на шанувальників мистецтва глибоке естетичне та, навіть, філософське враження.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар