середу, 2 вересня 2015 р.

"Побачити в звичайному незвичне..."


Під такою назвою з 01.09.2015 
по 01.11 2015 року бібліотека презентує авторську виставку із циклу 
"Свято мистецтв  та ремесел" 
нашого постійного користувача, активіста, художника-аматора Олександра Дубініна.
Ці унікальні роботи із природніх матеріалів виконані в стилі флористики та коренепластики.
 Коренепластика – незвичайний вид мистецтва. 
У будь-якого виробу, виконаного в стилі коренепластика, два автори - природа і людина. Природа створює вихідний матеріал (найчастіше це Комлева частина дерева з незвичайними, вигнутими формами і химерними наростами), а майстер формує з цього матеріалу конкретний виріб, сюжет, а то й усю композицію. Найважливіше тут - відібрати заготовки, які найбільш відповідають конкретному задуму. 
Фантазія, образне мислення, об'ємне бачення - ось ті якості, якими повинен володіти майстер-різьбяр, прогулюючись по лісу і відбираючи майбутні заготовки. Олександр стверджує, що майстру коренепластики потрібно мати справді непересічне художнє бачення, аби в заплутаному, химерному коренесплетінні розгледіти, вгадати чи вигадати образ, сюжет, а вже тоді – взятися за його технічне довершення. Тематика автора - різні казкові персонажі, химери, чудовиська. Цінність таких виробів в тому, що вони не можуть бути повторені, а тим більше розтиражовані. Але не тільки корені приваблюють митця. 
На виставці багато виробів з декоративного гарбуза. Роботи ювелірно прикрашені висушеними тоненькими листочками, обробленими шкірками з бананів, гарбузовими вусами, насінням.  
Також у цій експозиції автор представив чудові картини та вази у стилі флористики.
За допомогою природних матеріалів, багатство яких ми отримуємо восени, можна скласти найяскравіші і живі композиції. І саме восени, у пору дозрівання і випліскування насичених золото-багряних природних фарб, хочеться прикрасити будь-який інтер’єр ошатними і стиглими подарунками осінньої пори!






Приходьте, милуйтесь та насолоджуйтесь виробами, які в безмежній кількості надає нам природа!





Немає коментарів:

Дописати коментар