середу, 31 липня 2013 р.

До 1025-річчя Хрещення Русі.

"Христос в моєму серці." 

Протягом липня-серпня місяця 2013 року  в читальному залі бібліотеки експонується розгорнута книжкова виставка-екскурс  "Христос в моєму серці", присвячена річниці прийняття і поширення православного християнства на землях Київської Русі.


 Хрестити Київську Русь і проголосити християнство державною релігією припало
князю Володимиру. Охрестившись сам,  він заснував цю релігію в державі  і це мало велике позитивне значення. Піднісся авторитет самого князя, потужний поштовх до розвитку отримала давньоруська культура. Київська Русь стала провідною християнською державою Європи, забезпечивши собі  рівноправні та взаємовигідні стосунки з цими країнами.


Микола Шошанні на радіо "Промінь" про Грінівську вітальню.

В рамках громадських слухань 

 "Публічні бібліотеки  в житті киян".

16 липня 2013 року на радіо "Промінь" у авторській передачі Оксани Лігачової "Мандри з бардами " виступив активний читач бібліотеки №15 - відомий поет, бард, видавець, засновник інтернет-порталу "Поезія та авторська пісня в Україні" - Микола Шошанні. У представленому відеоролику зроблена спроба невеликого історичного екскурсу  за майже три роки літературно-художнього салону "Грінівська вітальня". На фото - відомі поети, барди, музиканти, режисери, актори та інші цікаві особистості, чиї творчі виступи проходили в бібліотеці. 



вівторок, 23 липня 2013 р.

До 95-річчя від дня народження Нельсона Мандели.

Герой планетарного масштабу.

 В бібліотеці №15 для дітей до 95-річчя від дня народження Нельсона Мандели було представлено користувачам розгорнутий тематичний перегляд літератури "Історія Південно - Африканської республіки".


    18 липня 2013 року - все прогресивне людство відзначає День Нельсона Мандели - видатного сучасного політичного та громадського діяча, лауреата Нобелівської премії миру 1993 року. 

  

вівторок, 9 липня 2013 р.

До дня пам'яті Олександра Гріна.

   В гостях літературно-художнього салону "Грінівська вітальня" - міжнародний поетичний орден "Корені неба".


    До дня пам'яті Олександра Гріна, 6 липня 2013 року
в бібліотеці в  літературно-художньому салоні 
"Грінівська вітальня" відбулася міжнародна зустріч з відомими творчими особистостями - до бібліотеки завітали поети та музиканти з Києва, Криму, Франції, Америки.

Головний ініціатор заходу і засновник поетичної групи "Корені неба" - відома київська поетеса, музикант, художник, артистка - Ліна Федорченко (в центрі).

Глядачі зачаровані молодими талантами.

Лія Чернякова - поет і автор-виконавець. За спеціальністю - фізик-теоретик. Народилась в Харкові, проживає в США в місті Мілуокі, штат Вісконсін. Автор збірників віршів, учасник поетичних фестивалів та бардівських зльотів в Америці та Україні. Член клубу письменників Нью-Йорку та КСП-Мідвест.

Спеціальний гість із Франції (м.Париж) - поетеса, драматург, артистка театру і кіно Леся Тишковська, автор музики до
 к/ф "Провінційний роман" (2002). Кандидат філологічних наук, захистила  дисертацію на тему "Міфопоетика Марини Цвєтаєвої", член НСПУ.